Samsung a lansat SSD-urile NVMe 980 PRO, cu viteze de 7000 MB/s

31.08.2020
Samsung a lansat SSD-urile NVMe 980 PRO, cu viteze de 7000 MB/s

Dezvăluite în urmă cu 8 luni la expoziția CES 2020, SSD-urile Samsung 980 Pro sunt disponibile oficial în trei versiuni de capacitate: 250GB, 500GB și 1TB.

Concepute pentru noua generație de plăci de bază cu interfață PCIe 4.0, acestea promit viteze de până la 7000 MB/s la operațiunile de citire secvențială a datelor și 5000 MB/s la ceke de scriere.

SSD-urile Samsung 980 PRO au bază formatul standard M.2, dispun de 5 ani garanţie și sunt adresate consumatorilor care pun accent pe maximizarea performanțelor, în detrimentul unui cost de achiziție ceva mai mare.

În prezent, numai PC-urile care utilizează CPU-urile Ryzen 3000 de la AMD, instalate în plăci de bază cu chipset X570, au sloturi PCIe 4.0. Probabilă că și Intel va adăuga compatibilitatea necesară odată cu lansarea celei de-a 11-a generație de procesoare Intel Core.

SSD Samsung

Samsung folosește pentru noul dispozitiv de stocare controlerul Elpsism, capabil să atingă viteze IOPS de până la 1 milion operațiuni pe secundă la sarcini de citire / scriere a datelor. Aceste dispozitive au, de asemenea, 1 GB de memorie RAM LPDDR4 cu rol de cache, datele ajungând în cele din urmă să fie stocate în chip-uri memorie V-NAND MLC pe 3 biți. Cu noile SSD-uri, compania abandonează deocamdată memoria TLC cu 4 biți per celulă, care a fost utilizată pe dispozitivele 970 EVO.

Cu ajutorul standardului PCIe 4.0, compania a reușit să dubleze performanța la citire / scriere în comparație cu SSD-urile din generația anterioară. Firma sud-coreeană nu a anunțat încă prețurile pentru noua gamă SSD 980 Pro, însă putem aștepta ca acestea să fie oferite la prețuri comparabile generației anterioare, Samsung asigurând disponibilitate pentru toate piețele de desfacere importante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult