Samsung anunţă SSD-uri de 2 TB

Samsung anunţă SSD-uri de 2 TB

Ne apropiem cu paşi repezi de un viitor în care unităţile de stocare hard disk vor fi înlocuite complet de cele solid state. Cele mai noi unităţi SSD Samsung din seriile 850 Evo şi 850 Pro aduc variante de 2 TB, care completează astfel oferta companiei. Preţurile sunt pe măsură, însă în timp, acestea vor deveni accesibile şi pentru publicul larg.

Spre diferenţă de alţi producători, precum Intel, Samsung oferă 850 Evo şi 850 Pro cu 2 TB spaţiu de stocare la preţuri de 800, respectiv 1.000 de dolari, preţuri de aproximativ patru ori mai mici. Motivul pentru care Samsung poate produce astfel de hardware mai ieftin este publicul ţintă. În timp ce unităţile Intel DC P3600 sunt dedicate soluţiilor industriale, precum centre de date, seriile 850 sunt orientate către consumatori.

Momentan, 850 Evo şi Pro vin în variante de 2,5”, standardul pentru unităţi de stocare pentru laptop-uri şi măsoară doar 7 mm în înălţime. Diferenţa de preţ este dictată însă de rezistenţa în timp, modelul Evo de 2 TB fiind garantat pentru scrierea a 150 TB, iar modelul Pro pentru 300 TB, iar ambele modele includ garanţie 10 ani. Variantele mSATA şi M.2 încă nu sunt pregătite pentru lansare, însă Samsung va extinde oferta pentru a include şi astfel de modele în viitorul apropiat. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult