Samsung extinde seria de SSD-uri 750 EVO la nivel global şi îi creşte capacitatea de stocare la 500GB

24.05.2016
Samsung extinde seria de SSD-uri 750 EVO  la nivel global şi îi creşte capacitatea de stocare la 500GB

Samsung a lansat SSD-ul 750 EVO, disponibil în variantele de 120GB, 250GB, precum şi 500GB.

Adresat utilizatorilor obişnuiţi şi pasionaţilor care îşi construiesc propriile sisteme PC, SSD-ul 750 EVO oferă o alternativă eficientă la hard disk-uri, fiind o soluţie de stocare rapidă şi sigură pentru utilizare zilnică.

Samsung va continua să dezvolte soluţii de memorie cu o perfomanţă superioară, adaptate nevoilor utilizatorilor,” a declarat Un-Soo Kim, Vicepreşedinte senior Branded Product Marketing, Memory Business la Samsung Electronics. „Am observat o cerere crescută din partea utilizatorilor pentru SSD-urile 750 EVO cu capacitatea de 120GB şi de 250GB, disponibile de anul trecut numai în anumite pieţe. Ne dorim să le oferim utilizatorilor soluţii de memorii sigure, care extind eficient şi facil, durata de viaţă a calculatoarelor lor. Prin includerea versiunii de 500GB în portofoliul SSD 750 EVO, precum şi prin disponibilitatea acestor SSD-uri în mai multe pieţe, utilizatorii cu necesităţi mai mari de stocare vor fi deserviţi mai bine.”

Samsung 750 EVO suportă tehnologii avansate precum TurboWrite, Dynamic Thermal Guard protection şi modul RAPID, toate acestea contribuind la o mai bună performanţă. Echipat cu controller-ul Samsung MGX, SSD-ul 750 EVO oferă viteze de citire şi scriere secvenţiale de până la 540 MB/s, respectiv 520 MB/s,atunci când este utilizată tehnologia TurboWrite.

Cu ajutorul Samsung Data Migration şi a software-ului Samsung Magician, instalarea unui SSD 750 EVO este rapidă şi uşoară, fără a fi necesară reinstalarea sistemului de operare. De asemenea, SSD-ul include hardware de criptare AES pe 256 de biţi, prin care datele sunt păstrate în siguranţă.

Samsung le va oferi utilizatorilor SSD-ul 750 EVO de 500GB cu garanţie limitată de trei ani sau cu capacitate de 100TB scrişi, în peste 50 de ţări şi regiuni, inclusiv în SUA, Europa, China, Corea şi altele, începând cu luna iunie 2016. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult