Seagate lansează seria Guardian, cu hard disk-uri de 10 TB pentru orice situaţie

04.10.2016
Seagate lansează seria Guardian, cu hard disk-uri de 10 TB pentru orice situaţie

Seagate a anunţat noua serie de hard disk-uri Guardian cu capacitate de stocare de până la 10 TB. Acestea sunt împărţite în trei categorii, în funcţie de necesităţile utilizatorilor, fiind echipate cu tehnologii avansate care asigură acces rapid la informaţii, viteze ridicate de transfer şi un consum de energie scăzut. Astfel, compania aduce pe piaţă modelele BarraCuda Pro, IronWolf şi SkyHawk, pentru creatori de conţinut profesional, pentru utilizarea alături de dispozitive NAS, respectiv pentru supraveghere video.

Noul Seagate BarraCuda Pro este hard disk-ul orientat către cei care lucrează cu materiale video în mod profesional. Acesta oferă capacitate ridicată şi timpi de acces mici (10 TB şi 7200 RPM) alături de o funcţie de reducere a consumului de energie electrică care asigură funcţionarea pe perioade de timp îndelungat. Pentru a asigura utilizatorii de acest lucru, compania oferă cinci ani de garanţie pentru BarraCuda Pro. Seagate lansează sub brandul BarraCuda şi un model SSHD numit FireCuda, care vine în variante de 2,5 sau 3,5”, în capacităţi de până la 2 TB. Aceste modele sunt dedicate gamerilor, cât şi celor care lucrează cu materiale video sau fotografii. Clasicul BarraCuda va fi de asemenea reintrodus pe piaţă, fiind orientat către utilizatorii cu buget limitat.

IronWolf este modelul de hard disk de la Seagate recomandat pentru ce care doresc să crească capacitatea de stocare a unui NAS. Acesta este echipat cu firmware-ul AgileArray pentru a asigura performanţă ridicată într-un regim de funcţionare non-stop. Modelul IronWolf beneficiază de senzori pentru vibraţii, optimizare pentru funcţionarea în RAID şi beneficiază de tehnologia multi-user, care asigură o rată de încărcare de 180 TB/an pentru fiecare utilizator.

În cele din urmă, hard disk-ul SkyHawk este dedicat sistemelor de supraveghere video. Acesta vine de asemenea cu senzori de vibraţii pentru a evita erorile la scriere sau citire şi poate asigura conectarea a 64 de camere HD de supraveghere simultană. Conform Seagate, SkyHawk ar trebui să reziste de trei ori mai bine în timp faţă de produsele concurente.

Din seria Guardian, modelele BarraCuda, FireCuda şi BarraCuda Pro sunt deja disponibile în majoritatea magazinelor de specialitate, în timp ce IronWolf şi SkyHawk sunt disponibile doar de la anumiţi parteneri Seagate. Acestea din urmă vor fi lansate la scară largă în luna octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult