Și-a drogat fosta iubită, i-a deschis ochii pentru a folosi recunoașterea facială, apoi i-a furat banii

06.01.2022
Și-a drogat fosta iubită, i-a deschis ochii pentru a folosi recunoașterea facială, apoi i-a furat banii
Foto: Shutterstock

Un tânăr din China a fost condamnat la închisoare după ce a accesat ilegal telefonul fostei iubite și i-a furat banii.

În vârstă de 28 de ani, Huang Mouhui a drogat-o pe victimiă, i-a folosit amprenta pentru a debloca smartphone-ul, apoi i-a deschis ochii pentru a accesa o aplicație de plăți, securizată cu un sistem de recunoaștere facială.

Ulterior, tânărul a transferat echivalentul a 23.500 dolari din contul de Alipay al femeii, numită de presa chineză doar „Dong”, în al lui. Mai mult, a plecat cu telefonul tinerei.

Incidentul s-a petrecut pe 26 decembrie 2020 în provincia Guanxi, dar tânărul a fost condamnat abia recent.

Victima, păcălită de bunătatea aparentă a infractorului

Huang îi datora bani – peste 9.000 de dolari – fostei partenere. El a contactat-o pe motiv că dorește să-i returneze suma.

Citește și: Lider al mafiei italiene, arestat în Spania după ce a apărut pe Google Street View

Victima l-a primit pe fostul iubit acasă, deoarece era blonavă. Bărbatul a mers cu diverse cumpărături și s-a oferit să îi gătească tinerei ceva. Surprinsă de bunătatea lui, ea l-a lăsat să îi prepare și medicamente. Infractorul s-a folsit de ocazie pentru a o droga.

Când s-a trezit, tânăra a văzut că îi lipsea telefonul. Ulterior a descoperit contul gol și a alertat autoritățile. Bărbatul a fost prins abia în aprilie 2021. La momentul respectiv cheltuise aproape toți banii furați pe plata unor datorii, pariuri și alte lucruri.

Recent, Huang a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare. Mai mult, el trebuie să plătească o amendă, echivalentul a aproximativ 3.100 de dolari.

Sursa: Global Times

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult