Sursă importantă de deșeuri, bateriile de unică folosință încep să dispară de pe rafturile magazinelor

Autor: Aurelian Mihai 01.10.2020
Sursă importantă de deșeuri, bateriile de unică folosință încep să dispară de pe rafturile magazinelor

Susținând un mod de viață sustenabil, prin reducerea consumului de resurse și poluarea mediului înconjurător, IKEA anunță scoaterea definitivă de la vânzare a bateriilor nereîncărcabile, concepute să fie aruncate la gunoi după utilizare.

Un singur acumulator Ni-Mh poate face cât 1000 baterii de unică folosință

Cunoscute drept baterii primare, sau alcaline, bateriile de unică folosință au apărut ca soluții low-cost în vremuri când tehnologia acumulatorilor reîncărcabili nu era suficient de bine miniaturizată, fiabilă și accesibilă din bugetul consumatorilor obișnuiți. În continuare preferate datorită modului comod în care pot fi obținute gata încărcate și debarasate imediat ce nu mai sunt de folos, bateriile de unică folosință au pierdut între timp avantajul costurilor, un kit de acumulatori Ni-MH plus încărcător putând fi amortizat după doar câteva cicluri de încărcare.

baterii

Urmând propriei analize vizând impactul folosirii bateriilor alcaline asupra mediului înconjurător, IKEA decis să elimine acest tip de produs din ofertele magazinelor proprii, promovând în schimb folosirea bateriilor reîncărcabile, cum sunt cele bazate pe tehnologia Ni-Mh, pentru alimentarea dispozitivelor de uz casnic.

„Eliminând treptat bateriile alcaline și concentrându-ne asupra gamei noastre de baterii reîncărcabile, inspirăm oamenii să ducă un stil de viață mai sănătos și sustenabil, respectând limitele planetei noastre. Totodată, oferim clienților o soluție accesibilă și convenabilă pentru a prelungi durata de viață a produselor și a reduce deșeurile”, declară managerul diviziei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul companiei IKEA, Caroline Reid.