TSMC ar putea fabrica microprocesoare folosind procesul de fabricaţie pe 3nm

Autor: Aurelian Mihai 09.12.2016
TSMC ar putea fabrica microprocesoare folosind procesul de fabricaţie pe 3nm

Considerat imposibil de atins până de curând, procesul de fabricaţie pe 3nm ar putea fi implementat de TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) în viitorul nu prea îndepărtat, existând indicii privind construirea unei noi fabrici în care ar urma să fie produse următoarele generaţii de microprocesoare.

Implicat în fabricarea chipsetului Apple A11 rezervat modelului iPhone de anul viitor, folosind procesul de fabricaţie de 10nm, TSMC pregăteşte încă de pe acum saltul la nodul de fabricaţie de 5nm, respectiv 3nm.

Potrivit informaţiilor apărute în publicaţia Nikkei Asian Review, TSMC a anunţat investiţii de 15.7 miliarde dolari în noi facilităţi de producţie găzduite la o fabrică din Taiwan, producţia urmând să înceapă nu mai târziu de anul 2022.

Stabilind un calendar ambiţios pentru implementarea noului proces de fabricaţie, TSMC pune presiune pe producătorii rivali de microprocesoare, fapt ce nu poate fi decât în avantajul consumatorilor de rând, care vor avea acces la noi gadgeturi performante mai devreme decât se credea.

Prezenţi la o conferinţă ţinută în luna ianuarie, reprezentanţi ai TSMC au dezvăluit planuri pentru livrarea de microprocesoare folosind procesul de fabricaţie pe 7nm încă din anul 2017, respectiv 5nm până în anul 2020.

Tags: