Un nou buton urmează să își facă loc pe tastaturile noastre. Microsoft vrea un buton dedicat pentru Copilot

04.01.2024
Un nou buton urmează să își facă loc pe tastaturile noastre. Microsoft vrea un buton dedicat pentru Copilot

Microsoft vrea ca tastaturile computerelor ce rulează Windows 11 să primească un nou buton. Acesta va fi folosit pentru a activa asistentul Copilot.

Microsoft vrea ca 2024 să fie un an cu o importanță deosebită acordată inteligenței artificiale, iar această inițiativă este pornită de cea mai mare schimbare pe care tastaturile computerelor cu Windows au cunoscut-o în ultimii 30 de ani.

O nouă tastă Copilot va fi prezentă pe o varietate de noi PC-uri și laptop-uri de la partenerii Microsoft, oferind acces rapid la experiența Microsoft Windows Copilot alimentată de AI direct prin apăsarea unui buton de pe tastatură.

Tasta Copilot este prima schimbare majoră a aspectului tastaturii PC-ului cu Windows în aproape trei decenii: „În urmă cu aproape 30 de ani, am introdus tasta Windows pe tastatura PC-ului, care a permis oamenilor din întreaga lume să interacționeze cu Windows”, se arată în comunicatul oferit de Microsoft. „Vedem acesta ca pe un alt moment transformator în călătoria noastră cu Windows, unde Copilot va fi punctul de intrare în lumea AI pe computer”.

Microsoft se concentrează tot mai mult pe funcționalitatea inteligenței artificiale

Această nouă tastă dedicată pentru Copilot va înlocui tasta de meniu care a fost introdusă împreună cu tasta Windows cu zeci de ani în urmă. Butonul va fi plasat lângă tasta ALT din dreapta pe majoritatea tastaturilor, cu plasarea variind în funcție de producător și de piața pe care sunt vândute dispozitivele.

Dacă Windows Copilot nu este încă disponibil într-o anumită țară, tasta Copilot va lansa Windows Search. În timp ce tasta Windows existentă poate deschide meniul Start sau poate fi combinată cu o varietate de alte taste pentru comenzi rapide la caracteristicile și funcțiile Windows, tasta Copilot este doar o tastă de lansare pentru moment. Nu este clar dacă Microsoft intenționează să permită utilizarea Copilot în combinație cu alte chei în viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult