Utilizatorii Android pot descărca acum aplicația Copilot de la Microsoft

27.12.2023
Utilizatorii Android pot descărca acum aplicația Copilot de la Microsoft

Microsoft a făcut un pas important în lumea inteligenței artificiale, lansând aplicația dedicată Copilot pentru utilizatorii de Android. Noua aplicație, disponibilă în Google Play Store, oferă acces direct la funcțiile cu inteligență artificială, eliminând astfel necesitatea de a folosi aplicația Bing pentru a accesa uneltele oferite de Microsoft.

Aplicația Copilot pentru Android este disponibilă de aproape o săptămână și poate fi descărcată în mod gratuit, oferind funcții de chatbot, generare de imagini prin DALL-E 3 și asistență în redactarea textelor pentru e-mailuri și documente. Interesant este faptul că tool-ul lansat de Microsoft include accesul gratuit la cel mai recent model GPT-4, o caracteristică pentru care utilizatorii ChatGPT trebuie să plătească.

Lansarea aplicației Copilot pentru Android are loc la puțin peste o lună după ce Microsoft a rebranduit Bing Chat în Copilot. Inițial, Microsoft a lansat unealta AI în cadrul motorului său de căutare Bing. Deși această funcționalitate este încă disponibilă, Microsoft a renunțat la brandingul Bing Chat. Astfel, în prezent, Copilot există ca un produs de sine stătător, pe propriul său domeniu dedicat: copilot.microsoft.com.

Disponibilitate pe iOS & Windows 10?!

Deși în acest moment nu există o versiune iOS a Copilot, cu siguranță va fi lansată în curând. Până atunci, utilizatorii de iPhone sau iPad pot accesa funcțiile Copilot prin intermediul aplicației Bing.

Microsoft a anunțat recent că utilizatorii Windows 10 vor avea acum posibilitatea de a testa funcția Copilot, care era disponibilă anterior doar pe Windows 11. Compania a dezvăluit săptămâna trecută că funcția Copilot va fi disponibilă și pentru Windows 10, lansând o versiune Release Preview a sistemului de operare care include Copilot integrat nativ.

Funcționalitatea Copilot pe Windows 10 este similară cu cea de pe Windows 11, având un buton pe bara de activități care permite accesul la un chatbot bazat pe inteligență artificială, capabil să răspundă la întrebări și să genereze text. Există unele diferențe în caracteristici, deoarece anumite funcții sau acțiuni disponibile pe Windows 11 nu sunt prezente în versiunea pentru Windows 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult