Un producător japonez a lansat primul SSD cu o capacitate de 13TB, la un preţ ce-ţi taie răsuflarea

14.01.2016
Un producător japonez a lansat primul SSD cu o capacitate de 13TB, la un preţ ce-ţi taie răsuflarea

Fixstars, un producător japonez cunoscut mai mult în piaţa locală, se poate lăuda cu cel mai încăpător SSD din lume, cu o capacitate de 13TB.

Cu nume complet Fixstars SSD-13000M, dispozitivul adaptat pentru formatul 2.5˝ are o grosime de 15mm, mult mai mare decât a unui hard disk pentru laptop şi o greutate respectabilă de 160 grame. Neobişnuit de voluminos pentru un dispozitiv Solid State, Fixstars SSD-13000M foloseşte chip-uri Toshiba de tip MLC, fabricate în procesul de 15 nm. Dispuse într-un număr impresionant, acestea sunt gestionate folosind un controller cu design proprietar, capabil să atingă viteze rezonabile de 540MB/s la operaţiile de citire a datelor, respectiv 520MB/s la cele de scriere. Din păcate performanţele limitate de interfaţa SATA 6Gbps sunt totuşi departe de nivelul altor produse recente, care folosesc interfaţa PCI-Express.

Un producător japonez a lansat primul SSD cu o capacitate de 13 TB, la un preţ ce-ţi taie răsuflarea

În funcţie de bugetul disponibil, cumpărătorii mai pot alege şi modelul Fixstars SSD-10000M cu 10TB spaţiu de stocare. Recomandate profesioniştilor în editare video şi pentru aplicaţii ce presupun lucrul cu baze de date foarte voluminoase, cele două dispozitive beneficiază de garanţie 3 ani şi pot fi achiziţionate la un cost de 1$ per GB, rezultând un preţ final de 10000 dolari pentru Fixstars SSD-10000M şi 13000 dolari pentru modelul SSD-13000M.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult