Utilizatorii X pot alege cine poate comenta la postările lor

10.10.2023
Utilizatorii X pot alege cine poate comenta la postările lor

Postările făcute prin intermediul platformei X pot bloca comentariile de la conturile neverificate. Să fie un nou pas către impunerea unei aplicații plătite?

Cea mai recentă găselniță a platformei X, direcționată de Elon Musk, cunoscută anterior sub numele de Twitter, este că utilizatorii pot bloca acum conturile neverificate. Astfel, cei ce nu au celebra bifă alăturată numelui nu vor putea să comenteze la postările lor, transmite The Verge.

Această schimbare vine la aproximativ 11 luni după ce Musk a lansat Twitter Blue, împărțind etichetele cu bifă albastră persoanelor care sunt dispuse să plătească 7,99 de dolari lunar. De asemenea, înseamnă că ar putea fi mai greu pentru cei care nu plătesc pentru serviciu (cu excepția conturilor forțate în starea verificată) să respingă dezinformarea, despre care cercetătorii raportează că a continuat să crească pe platforma deținută de miliardarul american.

Există și o parte bună în această schimbare?

Există un argument potrivit căruia limitarea răspunsurilor la conturile verificate prin plată, număr de telefon sau poate chiar act de identitate guvernamental ar putea reduce hărțuirea, trollingul și dezinformarea. Chiar și așa, acest argument este anulat rapid, fie prin prezența continuă a roboților cu etichete verificate, fie printr-o privire rapidă asupra stării actuale a platformei. Deoarece X prioritizează deja răspunsurile din conturile verificate, este ușor să evaluăm calitatea firelor populate conturi verificate.

Platforma de socializare trece prin momente destul de ciudate, mai ales că Uniunea Europeană îl avertizează pe Elon Musk, după ce a constatat că Twitter are cele mai multe știri false. Avertismentul a fost dat după ce s-a constatat că X – fostul Twitter – are cel mai mare număr de postări de dezinformare dintre toate platformele mari de socializare.
Documentul a analizat nivelul de dezinformare pentru elaborarea unui nou raport, care a scos la iveală – pentru prima dată – amploarea știrilor false pe rețelele de socializare din UE, în condițiile în care milioane de conturi false au fost eliminate de TikTok și LinkedIn.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult