Vivo anunță lansarea X90 Pro în Europa

03.02.2023
Vivo anunță lansarea X90 Pro în Europa

La aproape patru luni de la debutul modelelor Vivo X90, producătorul chinez oferă primele detalii despre disponibilitatea lor în Europa. Spre diferență de seria originală din China, în Europa vom primi doar modelul X90 Pro, în timp ce varianta X90 „standard” ajunge doar în India și alte țări din Asia. Modelul Pro Plus rămâne astfel exclusiv Chinei. Acesta este primul telefon Vivo cu senzor foto de 1” pe camera principală.

Vivo X90 Pro este singurul model al seriei care ajunge și în România

Modelul Vivo X90 Pro este unul neobișnuit în piața de smartphone-uri. În loc să adopte noul Snapdragon 8 Gen 2, la fel ca alte flagship-uri care se lansează în această perioadă, acesta va folosi un procesor realizat de MediaTek. Este vorba despre flagship-ul familiei de produse Dimensity,  modelul 9200. Acesta este comparabil în specificații și performanță cu Snapdragon 8 Gen 2, cel puțin pe hârtie. Ce va folosi Vivo pe X90 Pro este însă un procesor de imagine proprietar, numit V2, pe care îl vom găsi doar pe acest model.

La nivel de configurație hardware avem de a face cu un telefon „standard” în zona de top: 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă, încărcare pe fir la 120W și 50W wireless, dar și un ecran de 6,78” cu rezoluție între Full HD și QHD, 1.260p, la 120 Hz pe un display OLED. Desigur, telefonul este rezistent la apă și praf la standardul IP68.

vivo x90 pro front back

Sistemul foto este compus dintr-un senzor principal de 1”, deja celebrul Sony IMX989, cu o cameră de 50 megapixeli cu zoom 2x pentru portrete, dar și cu o cameră de 12 megapixeli ultrawide. Camerele folosesc optică ZEISS. Acesta ar putea fi astfel primul telefon cu senzor de 1” care va fi disponibil anul acesta în Europa. Modele precum Xiaomi 12S Ultra sau Xiaomi 13 Pro au rămas momentan exclusive pieței din China.

Țările din Europa care primesc Vivo X90 Pro sunt Mare Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania, Polonia, Republia Cehă, Austria, Croația, Slovenia, Grecia, Serbia, și, desigur România. Prețul la care telefonul este așteptat la raf teste de aproximativ 1.100 de euro, o zonă destul de competitivă, unde găsim și noile modele Galaxy S23, iPhone 14 Pro și alte câteva modele de top lansate recent.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News