Snapdragon 8 Gen 2, comparat cu Dimensity 9200 în rezultate Geekbench

21.11.2022
Snapdragon 8 Gen 2, comparat cu Dimensity 9200 în rezultate Geekbench

Qualcomm a prezentat săptămâna trecută noul lor chipset pentru telefoane-flagship, Snapdragon 8 Gen 2, fiind doar o chestiune de timp până ce performanțele acestuia să fie confirmate cu teste de performanță.

Punând lucrurile în perspectivă, avem pentru comparație și rezultate Geekbench obținute cu modelul X90 Pro+, bazat pe SD 8 Gen 2, comparat cu alternativa X90 Pro bazată pe MediaTek Dimensity 9200.

Întrecând orice așteptări, producătorul de chipseturi sud-coreean reușește să egaleze soluția rivalului Qualcomm în testul single-core, pierzând doar la testul multi-core. Deși, până la o analiză detaliată a celor două cipset-uri nu putem ști cu certitudine, s-ar părea că arhitectura lui Snapdragon 8 Gen 2 este ceva mai eficientă decât cea a rivalului Dimensity 9200, performanțele soluției Mediatek fiind plafonate fie de temperaturile atinse, consumul de energie, sau amândouă. Însă cel mai probabil, Qualcomm are acces la o versiune mai eficientă a procesului de fabricație pe 4 nm, în timp ce Mediatek a optat pentru soluție mai eficientă din punct de vedere al costurilor.

Deși cele două soluții pentru telefoane flagship cu Android sunt la distanță milimetrică una de cealaltă, diferența de performanță este considerabilă, dacă ne raportăm la alternativa A16 Bionic întâlnită pe dispozitivele Apple. Astfel chipset-ul pentru iOS obține un scor de 1874 puncte în testul single-core și 5372 puncte în cel multicore, devansând cu o marjă considerabilă noua generație de chipset-uri pentru Android.

Tot într-o comparație Qualcomm vs MediaTek, viitorul flagship Motorola X40 apare cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 2 și un scor AnTuTu de 1312901 puncte, cu doar 50000 puncte mai mare decât rezultatul afișat de un alt telefon în echipare MediaTek.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult