Volkswagen pregătește noi tehnologii bazate pe AI pentru CES 2024

08.01.2024
Volkswagen pregătește noi tehnologii bazate pe AI pentru CES 2024

Volkswagen va prezenta noi tehnologii bazate pe inteligența artificială la CES 2024. Am putea face cunoștință și cu facelift-ul lui Golf 8.

VW a lansat un video teaser al unui model pe care îl va aduce la CES săptămâna aceasta. Deși producătorul german nu a confirmat identitatea vehiculului în cauză, ar putea fi actualizarea pregătită pentru actuala generație a compactei Golf.

Videoclipul postat pe pagina oficială de Instagram a producătorului german prezintă un „vehicul aproape de starea de producție” și ne arată o mică partea din partea din spate a mașinii, care se află încă sub camuflaj. Mașina este acoperită cu un colant viu colorat, iar de sub acesta observăm doar stopul cu tehnologie LED, care are o semnătură luminoasă net diferită, comparativ cu actualul Golf.

Noul Volkswagen Golf ar putea fi lansat luna aceasta

În plus, putem vedea că mașina are un spoiler subtil pe acoperiș și un ștergător spate. Deși toate aceste elemente nu reprezintă o sursă de atracție prea mare, cel mai interesant aspect al mașinii este reprezentat de elementele iluminate de pe lunetă, care afișează textul „AI on board” (AI la bord).

CES este un eveniment popular pentru a debuta noile tehnologii și, cum inteligența artificială devine tot mai populară, nu este deloc o surpriză că Volkswagen va aduce un vehicul echipat cu inteligență artificială la acest eveniment. În ceea ce privește tipul de sistem AI găsit în mașina din imagine, rămâne doar de aflat la momentul prezentării.

Volkswagen nu este singurul producător care va aduce tehnologii AI la CES 2024. Mercedes-Benz a confirmat că dezvoltă un astfel de sistem și a confirmat că va debuta la CES, așa că are sens doar ca Volkswagen să vină cu o astfel de tehnologie la rândul său.

Rămâne să aflăm și dacă mașina din teaser este chiar Golf 8 facelift sau un model cu totul diferit. Volkswagen a confirmat deja că mașina va debuta la finalul lunii ianuarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult