Mercedes-Benz prezintă un nou sistem de infotainment bazat pe AI. Va fi capabil să empatizeze cu utilizatorul

18.12.2023
Mercedes-Benz prezintă un nou sistem de infotainment bazat pe AI. Va fi capabil să empatizeze cu utilizatorul

Mercedes-Benz se pregătește de prezentarea unui nou sistem de infotainment. Acesta va folosi inteligența artificială și promite o interacțiune mai naturală utilizatorilor.

Mercedes-Benz se pregătește pentru CES 2024 din Las Vegas, ce va avea loc în ianuarie, gigantul auto oferind o imagine teaser cu un sistem de infotainment MBUX alimentat de inteligență artificială.

Producătorul auto susține că Asistentul Virtual MBUX este revoluționar prin modul în care combină grafica de înaltă rezoluție de la specialistul în jocuri Unity, precum și următorul capitol din experimentarea sa cu Inteligența Artificială prin intermediul asistentului său vocal „Hey Mercedes”.

Potrivit Mercedes-Benz, funcția avansată alimentată de inteligență artificială „combină sistemele inteligente ale MBUX într-o singură entitate și prezintă clientului o nouă față expresivă cu interacțiune naturală”, sugerând că sistemul de infotainment va prezenta acum un fel de personaj atunci când ocupanții interacționează cu asistentul.

Mercedes-Benz pregătește un nou sistem de infotainment alimentat de AI

Nu există foarte multe informații comunicate de brandul german. Mercedes vrea să păstreze cât mai mult din mister până la prezentarea oficială a acestui nou sistem bazat pe inteligența artificială, lansare ce va avea loc în ianuarie 2024, la CES Las Vegas.

Cu toate acestea, Ola Källenius, CEO-ul Mercedes-Benz, a sugerat că asistentul virtual alimentat de inteligență artificială va „reinventa experiența digitală a pasagerilor” și că „include caracteristici empatice care se sincronizează cu stilul și starea de spirit a dumneavoastră”, sugerând că asistentul vocal își poate altera personalitatea în funcție de modul de rulare selectat.

Vom vedea această nouă tehnologie prezentată alături de câteva concepte, printre care se numără și noul CLA Concept, un exercițiu de design ce prefigurează lansarea noii generații a modelului compact de la Mercedes-Benz.

Acest nou sistem ar putea gestiona mai bine caracterisiticile mașinilor electrice. De asemenea, acesta ar putea conecta mai bine vehiculele la cloud, permițând actualizări mai rapide, dar și comunicare mai bună între șofer și vehicul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult