Waze va afișa pe hartă și locațiile de încărcare pentru mașini electrice

15.03.2023
Waze va afișa pe hartă și locațiile de încărcare pentru mașini electrice

Ceva mai târziu decât Google Maps, Waze pune pe hartă și locațiile de încărcare pentru mașini electrice. De asemenea, și algoritmul de calculare a rutelor va ține cont de acestea, dacă ai setat vehiculul folosit drept model cu propulsie electrică.

Fanii Waze care au trecut la autoturisme cu propulsie electrică au un motiv în plus să rămână cu actuala soluție de navigare, serviciul deținut de Google incluzând stațiile de încărcare pentru vehicule electrice pe hartă, precum și în algoritmul responsabil de calcularea rutelor pentru călătorie. Tot ce ai de făcut este să completezi detaliile privind tipul vehiculului folosit, precizând inclusiv detalii cum ar fi tipul de conector suportat de mașina ta. Astfel, dacă ești un posesor Dacia Spring, nu vei fi îndrumat în mod inutil către stații Tesla Supercharger.

Noua funcționalitate Waze va debuta la nivel global în cursul „săptămânilor următoare”, spune dezvoltatorul.

Waze a încercat pentru scurt timp să adauge încărcătoare EV la instrumentul său de planificare a rutei încă din 2021, în parteneriat cu Volkswagen. Dar această încercare a durat doar câteva săptămâni și, după ce s-a încheiat, stațiile de încărcare au dispărut din aplicație. Odată cu anunțul de astăzi, Waze a adăugat încărcarea EV „permanent” în aplicație, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Șoferii care dețin mașini electrice folosesc în general aplicații precum Plugshare, în timp ce inclusiv Google Maps poate să îi direcționeze către stații de încărcare. Această capabilitate a fost integrată în hărțile Google încă din 2019. Astfel, pare ciudat ca Waze, companie deținută de Google, să adauge această capabilitate abia acum.

Prezentând un posibil atu în fața Google Maps, Waze susține că, datorită funcției sale de editare a hărților, „datele EV sunt revizuite și actualizate în timp real pentru a oferi cele mai precise și cuprinzătoare informații hărții”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News