Western Digital lansează primul hard disk de 10TB pentru consumatori

03.12.2015
Western Digital lansează primul hard disk de 10TB pentru consumatori

Cu nume complet Western Digital Ultrastar He10, noul hard disk oferă capacitate de stocare impresionantă, consum redus de energie şi promisiunea unei fiabilităţi la cel mai înalt nivel.

Oferit în formatul de 3.5˝, Ultrastar He10 atinge capacitatea de 10 TB folosind tehnologia PMR (Perpendicular Magnetic Recording) şi platane care se rotesc într-o atmosferă de heliu. Gaz inert şi mai puţin dens decât aerul atmosferic, heliul reduce coeficientul de frecare intern apărut la rotirea platanelor, fapt ce permite economisirea energiei consumate şi reducerea temperaturilor de funcţionare. În plus, capetele de citire/scriere pot funcţiona la o distanţă mai mică de suprafaţa platanelor – cerinţă esenţială pentru creşterea densităţii de stocare la nivelul dorit.

Western Digital Ultrastar He10

Comparat tehnologiei Shingled Magnetic Recording (SMR) folosită la alte hard disk-uri de capacitate mare, alternativa PMR permite obţinerea unei capacităţi de stocare mărite fără a penaliza semnificativ performanţele resimţite, ceea ce înseamnă că noul Ultrastar He10 se pretează atât pentru sarcini de arhivare, cât şi păstrarea datelor ceva mai des accesate, cum sunt jocurile şi aplicaţiile instalate.

Parte din a treia generaţie de hard disk-uri cu tehnologie Helio Seal, seria Ultrastar He10 beneficiază de garanţie 5 ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult