Xiaomi promite patru actualizări majore de Android, la fel ca Samsung

22.08.2023
Xiaomi promite patru actualizări majore de Android, la fel ca Samsung

Deocamdată, doar pentru modelul Redmi K60 Extreme recent lansat pentru piața din China, Xiaomi promite că va sigura patru actualizări majore de Android și până la cinci ani cu acces la actualizări de securitate, egalând astfel rivalul Samsung.

Deși Samsung a oficializat calendarul cu patru actualizări majore de Android și 5 ani cu acces garantat la patch-uri de securitate încă de la generația Galaxy S21, Xiaomi încă lansează dispozitive pentru care promite doar două revizii majore de Android. Doar anumite modele smartphone au fost confirmate cu 3 ani actualizări majore de OS, Xiaomi părând să „uite” mai ușor de dispozitivele mai puțin importante (ex. telefoane low-cost, tablete).

În timp ce promisiunea vizează doar un singur model smartphone, sunt șanse mari ca noua politică de acces la actualizări pentru versiunea de Android să fie extinsă la mai multe produse din portofoliul Xiaomi, inclusiv cele care vor fi lansate pentru piețele vestice (ex. Xiaomi 13T Pro). Deși sunt șanse mici ca generozitatea Xiaomi să acopere retroactiv și dispozitivele deja lansate, este posibil anumite modele încă de interes (ex. Xiaomi 13 /13 Pro) să fie incluse din rațiuni de marketing.

actualizări Xiaomi

Lansat cu versiunea Android 13 în adaptare MIUI 14, Redmi K60 Extreme ar urma să primească update la MIUI 15 în perioada imediat următoare, însă adaptarea pentru Europa Xiaomi 13T Pro ar putea debuta direct cu Android 14, extinzând orizontul de suport firmware până la versiunea Android 18.

Merită amintit că Xiaomi nu este primul brand smartphone din China care promite patru ani de actualizări Android, rivalul OnePlus anunțând deja o politică similară celor de la Samsung.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News