YouTube vrea să permită în viitor redarea în rezoluție 4K doar pentru abonații Premium

03.10.2022
YouTube vrea să permită în viitor redarea în rezoluție 4K doar pentru abonații Premium

Testele YouTube nu se termină cu testarea de reclame interminabile înaintea clipurilor pentru a vedea cât de mare este răbdarea utilizatorilor înainte să treacă la abonamentul Premium. Se pare că și calitatea video de top ar putea fi ascunsă în curând în spatele acestuia, întrucât deja câțiva utilizatori s-au confruntat cu necesitatea de a plăti în plus pentru a putea accesa opțiunea de rezoluție 4K. Momentan nu toate conturile au această limitare, deci pare să fie un nou test.

YouTube Premium ar putea include redare în 4K printre „avantaje”, limitând accesul la calitate înaltă pentru cei neabonați

Câțiva utilizatori de YouTube au dezvăluit prin screenshot-uri de pe telefoanele și PC-urile lor că Google se pregătește de extinderea abonamentului Premium și în zona de „calitate”. În prezent, putem să urmărim tot conținutul de pe YouTube gratuit, costurile serviciilor fiind acoperite de reclamele afișate înaintea sau în tipul clipurilor. Gratuitatea nu limitează însă accesul la cea mai înaltă calitate video, putând rula clipuri în 4K sau 8K fără probleme.

Acest lucru nu va mai fi valabil dacă acest test va fi cu adevărat pus în practică. 1440p ar putea deveni cea mai înaltă rezoluție „gratuită”, iar cei care vor mai mult vor putea plăti pentru Premium, având la pachet automat și restul de avantaje. Vorbim despre eliminarea completă a reclamelor, posibilitatea de a asculta în fundal sunetul pe smartphone, descărcarea locală a clipurilor și acces nelimitat la serviciul YouTube Music.

sursa: reddit

În principiu, cei care foloseau YouTube pe telefonul mobil oricum nu ar fi afectați de limitarea rezoluției, întrucât există foarte puține telefoane cu ecrane 4K, iar la dimensiunile acelea oricum diferența ar fi insesizabilă. Chiar și cei care folosesc YouTube pe un PC sau laptop nu vor vedea mari diferențe, întrucât ecranele acestora cele mai populare sunt în continuare 1080p și QHD. Doar cei care consumă mult YouTube pe televizoare smart ar putea fi tentați să facă trecerea la Premium pentru acces la rezoluție 4K, întrucât acolo, pe ecran mare, diferența este imediat evidentă.

sursa: Notebookcheck, foto

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult