5 recomandări “ultimul răcnet” pentru casa ta nouă

5 recomandări “ultimul răcnet” pentru casa ta nouă

Dacă te numeri printre norocoşii care tocmai şi-au achiziţionat un apartament (sau, de ce nu, o căsuţă ca-n poveşti), următorul lucru pe care îl ai de făcut este să-l mobilezi. Lucrurile banale şi indispensabile precum patul, masa, frigiderul, aragazul ş.a.m.d., au evoluat la un stadiu pe care cu greu ni-l imaginam în urmă cu un deceniu. Acum până şi o măsuţă sau un pat ne pot oferi facilităţi „high-tech” care să ne sporească gradul de confort, să ne scutească de diverse sarcini sau să ne ajute să ne organizăm mai bine activităţile.

Preţurile sunt pe măsură, dar în schimbul banilor vei câştiga timp, linişte şi confort. Noi spunem că merită, voi ce ziceţi?

Aspirator inteligent

Aspiratoarele inteligente sunt de ceva vreme pe piaţa din România, dar abia acum au devenit cât de cât accesibile ca preţ. La ce sunt bune? Păi, cel mai important, fac curăţenie singure şi chiar se întorc la post după ce au terminat treaba sau „simt” că acumulatorul este aproape descărcat.

În cazul în care optezi pentru un astfel de aspirator, singurele tale sarcini sunt să-l programezi şi să-i goleşti săculeţul de praf când e cazul.

Aspirator inteligent LG

Cel mai recent model de aspirator inteligent a fost anunţat chiar astăzi de LG. Aspiratorul poartă numele de Roboking Triple Eye (vezi foto), are trei camere ce transmit imagini şi video pe smartphone-ul tău sau pe PC şi răspunde inclusiv la comenzi vocale. În plus, este extrem de silenţios, zgomotul generat nu depăşeşte 48 de decibeli. Costul acestui aspirator „ultimul răcnet” este de 840 de dolari.

Modele mai accesibile (dar mai modeste, fără camere şi comenzi vocale) se găsesc şi pe piaţa din România – vezi gama iRobot Roomba, cu preţuri între 1500 şi 2200 de lei.

Pat multimedia

Patul este pentru mulţi dintre noi locul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului atunci când stăm în casă. Pe asta s-au bazat şi producătorii excentrici când au conceput paturile multimedia, oferindu-ne astfel posibilitatea de a controla tot ce ţine de divertisment fără să ne deplasăm de colo colo.

Pat multimedia HiCan

Un bun exemplu este HiCan, probabil cel mai luxos pat din punct de vedere al tehnologiei încorporate. Este dotat cu un sistem de sunet de înaltă fidelitate, computer cu proiector, lumini speciale pentru citit în cele mai bune condiţii şi telecomandă cu ajutorul căreia controlezi toată electronica din casa în care locuieşti.

Sunteţi curioşi cât costă o asemenea minununăţie? Vă spunem noi: 42.000 de Euro, fără taxe de transport şi de instalare. Cu totul, rotunjim la 50.000 de Euro, o nimica toată pentru cei care îşi construiesc vile de 1 milion de Euro sau chiar mai mult.

Robot automat de spălat vase

Panasonic s-a gândit la femeile orientate către carieră şi a sărit în sprijinul acestora cu un robot automat de spălat vase. Singura problemă – deocamdată aparatul este în stadiul de prototip, aşa că până una alta vor trebui să se mulţumească cu o maşină de spălat vase „clasică”. Un asemenea ajutor în bucătărie îl recomandăm tuturor celor care nu vor să-şi înăsprească mânuţele din cauza detergenţilor.

Preţul unui robot de spălat vase normal variază între 800 şi 5000 de lei.

Frigider cu computer şi touchscreen

Electrolux are în portofoliu un frigider cu adevărat de lux: Infinity i-Kitchen. Pe lângă capacitatea generoasă de stocare şi sistemul avansat de răcire / congelare, acest model dispune de un computer cu Linux.

Hardware-ul din spatele sistemului de operare este centrat în jurul unui procesor Freescale tactat la 400 MHz, acompaniat de 128 MB RAM. Interfaţa grafică este optimizată pentru ecranul tactil poziţionat pe uşa frigiderului. Prin intermediul acestui display se pot accesa funcţiile aparatului (ajustarea temperaturilor spre exemplu), dar şi diverse aplicaţii cu specific culinar: reţete de mâncare, inventarul produselor din frigider, calendar cu memo şi calculator. Ecranul serveşte şi pe post de ramă foto digitală.

Ecran tactil frigider Electrolux

În clipul următor aveţi o demonstraţie de funcţionalitate a ecranului tactil.

Masă tactilă

Denumită sugestiv Touch Table, această masă îţi transformă sufrageria într-un centru de inteligenţă la care până şi Pentagonul ar râvni.

Masa încorporează un ecran multitouch de 46 inch cu rezoluţie Full HD, montat pe un suport rabatabil. Acesta este ideal pentru prezentări interactive ce necesită intervenţia rapidă a mai mulţi participanţi. Astfel, orice operaţiune luată în discuţie are toate şansele să fie pregătită mai în amănunt, mai obiectiv şi prin urmare mai bine decât în cazul unei prezentări liniare, cu intervenţii la final.

Touch Table

Există numeroase realizări similare, cea mai cunoscută fiind Microsoft Surface.

Preţul unei astfel de mese se situează în jurul a 10.000 de dolari.

Aceste „excentricităţi” pot fi complementate cu uşurinţă de alte echipamente / dispozitive aş spune uzuale pentru o casă de lux:

  • sistem inteligent de iluminare – iluminare automată, cu senzori de mişcare;
  • camere video de monitorizare;
  • panouri solare / generatoare de curent;
  • centrale termice, jacuzzi etc.

Aşteptăm cu interes şi ideile voastre. Cum v-aţi mobila / aranja noua casă?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News