A suferit arsuri grave pe gât şi mâini după ce a luat cu el în pat iPhone-ul conectat la priză

04.04.2017
A suferit arsuri grave pe gât şi mâini după ce a luat cu el în pat iPhone-ul conectat la priză

Un utilizator de iPhone din statul Alabama, SUA, a suferit arsuri grave în zona gâtului şi pe mâini după ce a adormit cu smartphone-ul, conectat la priză, lângă el. Wiley Day, în vârstă de 32 de ani, s-a trezit cu dureri mari în zona gâtului, iar în cameră mirosea a carne arsă.

 

Smartphone-ul lui Day nu avea probleme cu bateria, dar bărbatul purta la gât plăcuţe de identificare metalice (dog tags) similare cu cele militare, iar la un moment dat una dintre acestea a atins zona în care încărcătorul telefonului făcea contact cu prelungitorul de priză.

Când a simţit durerea, bărbatul a rupt lanţul din jurul gâtului, dar a rămas cu arsuri serioase pe gât şi mâini. Medicii spun că putea să îşi piardă viaţa. „E norocos că a scăpat. Electrocutarea ucide”, a declarat Benjamin Fail, doctorul care l-a tratat pe Day.

 

 

Tânărul vrea acum să lanseze o campanie prin care să le atragă atenţia oamenilor că nu este bine să doarmă cu dispozitive electronice în apropierea lor. „Încarcă-ţi telefonul a doua zi. Nu merită să-ţi rişti viaţa”, a spus el.

 

Incidentul s-a petrecut după ce luna trecută Richard Bull, un bărbat tot în vârstă de 32 de ani din Marea Britanie, a fost găsit mort în baie cu arsuri pe corp. Poliţia a descoperit că bărbatul trăsese un prelungitor în baie, în care se afla un încărcător de iPhone conectat la telefon.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult