Acabion GTBO, motocicleta care te duce la peste 540km/h

21.01.2008
Acabion GTBO, motocicleta care te duce la peste 540km/h

Amatorii de senzaţii tari pe două roţi au un nou vehicul la care să viseze: Acabion GTBO. Unii îi spun motocicletă, dar ţinând cont de cabina cu care este dotată, cel mai potrivit apelativ ar trebui să fie „rachetă”. Firma elveţiană Acabion Visionary Motion a luat motorul pentru GTBO de pe una din cele mai puternice motociclete din lume, Suzuki Hayabusa, dar nu s-a mulţumit cu puterea oferită de el. Cei 1340 cc ai modelului din 2008 vor produce pe Acabion GTBO nu mai puţin de 750 cai putere. Combinaţi această putere cu o greutate de 317 kg şi faceţi singuri calculele.

Acabion GTBO

Constructorul a limitat viteza maximă la 547 km/h, cu toate că nu ştim sigur dacă GTBO nu-şi va lua zborul literalmente cu mai puţin de atât. Materialele şi tehnologia folosite au fost inspirate de Formula 1 şi industria aeronautică. Consumul de combustibil va fi deasemenea redus. Spre exemplu, la viteza de 160 km/h GTBO va consuma doar 2,34 litri/100km.

Acabion GTBO

Intrarea în producţie a acestei motociclete cu două locuri nu înseamnă că o vom putea vedea prea curând pe străzile din Europa de vest. Construcţia unui singur exemplar durează trei ani, iar preţul specificat este de 1,83 milioane de euro. Nu tocmai mic, dar direct proporţional cu perfomanţele extreme oferite. Filozofia din spatele lui Acabio GTBO o puteţi găsi pe site-ul producătorului. Noi vă putem oferi doar o galerie cu poze.

Acabion GTBO

Urmărește Go4IT.ro pe Google News