Această casă de vacanţă costă 32.000 de dolari şi poate fi construită de un robot în 8 ore

13.04.2017
Această casă de vacanţă costă 32.000 de dolari şi poate fi construită de un robot în 8 ore

O companie din Ucraina a lansat pe piaţă un model de casă imprimată 3D care poate fi construită în doar 8 ore. Preţurile încep de la 32.000 de dolari.

PassivDom foloseşte un robot capabil să imprime 3D. Acesta realizează pereţii, acoperişul şi podeaua casei. Ferestrele, uşile şi sistemul electric sunt adăugate de angajaţi oameni.

Când sunt complete, casele PassivDom sunt autonome şi mobile. Asta înseamnă că pot fi mutate şi nu trebuie conectate la surse externe de electricitate sau la sisteme de canalizare.

Energia solară este stocată în baterii, iar apa este colectată din ploaie sau rezultată din filtrarea umidităţii din aer. Rezervoarele de apă pot fi umplute şi manual de către proprietari.

Primele case de vacanţă vor fi livrate în a doua parte a acestui an clienţilor din Ucraina şi SUA. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult