Anbot, robotul-poliţist, a fost lansat în China

27.04.2016
Anbot, robotul-poliţist, a fost lansat în China
Universitatea Naţională de Apărare din China a prezentat, la salonul Chongqing Hi-Tech, Anbot, un robot-poliţist. Scopul acestuia este să patruleze şi să protejeze anumite zone. Antbot este înarmat cu tasere. 
 
Cu o înălţime de 1,5 metri şi o greutate de 78 kilograme, robotul pare o combinaţie între R2D2 din „Star Wars” şi un Dalek din „Doctor Who”.
 
Citeşte şi: Un fotograf a suprins reacţiile oamenilor atunci când sunt loviţi de un taser [VIDEO]
 
Acumulatorul de care dispune Anbot are o autonomie de opt ore, iar robotul poate merge singur la staţia de încărcare când bateria e pe terminate. Robotul-poliţist poate atinge o viteză maximă de 18 Km/h. 
 
 
În partea de sus a robotului este instalat un ecran tactil. Oamenii pot apăsa de pe acesta un buton SOS pentru a cere ajutor în situaţii de urgenţă. Anbot dispune de senzori prin intermediul cărora poate detecta activităţi ilegale, identifica persoane urmărite şi decide singur unde să patruleze. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult