Apple a dezvoltat un scut transparent dedicat medicilor care „se luptă” în spitale cu virusul COVID-19

06.04.2020
Apple a dezvoltat un scut transparent dedicat medicilor care „se luptă” în spitale cu virusul COVID-19

Apple este o companie cunoscută în primul rând pentru dispozitive mobile şi computere, însă din când în când aceasta dezvoltă şi câteva produse mai puţin obişnuite. În urmă cu aproape 30 de ani, compania a dezvoltat o pereche de pantofi sport pentru angajaţii săi, iar acum câtiva ani aflam zvonuri despre o cutie de pizza rotundă, dezvoltată pentru uz intern. Ei bine, în plină pandemie de COVID-19, inginerii Apple s-au orientat către echipamente de protecţie pentru medici, dezvoltând un „scut” transparent simplu, eficient şi uşor de transportat.

Timp Cook a publicat pe contul său de Twitter un mesaj în care anunţă că Apple va ajuta medicii din spitalele din toată lumea. Deja compania a donat peste 20 de milioane de măşti de protecţie folosind furnizorii săi de componente, iar acum, se orientează către dezvoltarea şi livrarea de scuturi de protecţie transparente, dedicate personalului medical.

Spre diferenţă de alte soluţii pe care le-am văzut online în ultima perioadă, Apple a mers într-o direcţie mai simplă şi mai eficientă. În locul utilizării plasticului dur pentru fixarea pe cap, proces care poate dura foarte mult pentru realizarea la imprimante 3D, Apple a ales o folie transparentă rezistentă şi o bandă elastică pentru fixarea pe cap, cu dimensiuni ajustabile. Scutul se asamblează în mai puţin de două minute.

 

 

Datorită acestui design flexibil, Tim Cook spune că poate să împacheteze câte 100 de astfel de scuturi într-o singură cutie, pentru un transport mai eficient, fiind necesare mai puţine drumuri pentru un număr cât mai mare de echipamente de protecţie. De altfel, Cook spune că aceste scuturi sunt produse atât în SUA, cât şi în China.

Primele astfel de scuturi transparente au fost livrate către spitalul Kaiser din Santa Clara Valley, iar doctorii au răspuns pozitiv la uşurinţa de utilizare. Compania speră să livreze un milion de scuturi înainte de sfârşitul săptămânii şi apoi câte un milion de scuturi pe săptămână către spitale din SUA şi din alte ţări.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult