Apple brevetează o carcasă AirPods cu ecran, ce ar putea funcționa și ca media player

08.04.2023
Apple brevetează o carcasă AirPods cu ecran, ce ar putea funcționa și ca media player

Nu chiar un înlocuitor iPod, versiunea AirPods cu ecran ar putea fi în schimb un companion pentru iPhone sau chiar Apple Watch, la care apelezi în momentele când ai vrea să asculți muzica preferată fără să iei cu tine niciun alt gadget.

Disponibile încă din anul 2016, căștile Apple AirPods au primit îmbunătățiri constante, însă majoritatea au vizat performanțele audio și experiența la utilizarea împreună cu telefonul iPhone sau alt dispozitiv conectat prin interfața bluetooth.

Potrivit celui mai recent brevet acordat companiei americane, Apple ia în considerare transformarea carcasei pentru transport și încărcare AirPods într-un media player de sine stătător, prevăzut cu ecran interactiv și controale touch. Însă cel mai probabil, acesta nu va fi un MP3 Player în sensul clasic, dispozitivul prevăzut cu stocare internă oferind „sincronizarea” cu tot cu melodii a listei de redare accesată în aplicația de pe telefon.

Spre exemplu, autonomia telefonului ar putea fi îmbunătățită transferând întreaga melodie selectată pentru redare către cutia AirPods, lăsând aplicația de redare și conexiunea bluetooth a telefonului suspendate aproape complet. Însă marele avantaj ar fi că vei putea asculta melodiile preferate luând cu tine doar cutia AirPods, mult mai ușor și comod de strecurat în ținuta pentru alergat decât un iPhone mare, greu și foarte costisitor de reparat.

Potrivit descrierii atașate aplicație pentru brevet, viitoarele căști iPhone vor putea comunica atât cu iPhone-ul în mod direct, ci și prin intermediul cutiei pentru transport prevăzută cu ecran touch și controale media.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult