Căștile Pixel Buds 2, reclamate pentru probleme cu conexiunea bluetooth

01.06.2020
Căștile Pixel Buds 2, reclamate pentru probleme cu conexiunea bluetooth

Potrivit informațiilor apărute pe forumurile de suport tehnic, căștile Pixel Buds 2 prezintă mai multe probleme audio, manifestate prin întreruperea sau perturbarea conexiunii bluetooth cu telefonul mobil.

Asemeni altor perechi de căşti, acestea sunt compatibile cu Google Assistant, însă totodată pot fi folosite pentru a trimite mesaje, pentru a primi indicaţii de direcţie prin Google Maps şi pentru a traduce în timp real ceea ce auzi în altă limbă. Google laudă în special semnalul acestor căşti, spunând că pot rămâne la trei camere distanţă pentru atunci când eşti acasă şi pot funcţiona la distanţă foarte mare în exterior. Compania a comparat distanţa cu lungimea unui teren de fotbal american.

Utilizatorii nemulțumiți reclamă că sunetul redat prin căștile Pixel Buds 2 se întrerupe pentru câteva secunde la intervale de timp aleatorii, sau când telefonul la care sunt conectate este introdus în buzunar. Problemele sunt semnalate mai ales în rândul celora care folosesc căștile pentru exerciții în aer liber, mișcările făcute în timp ce telefonul mobil se ală în buzunar cauzând perturbații ale conexiunii wireless.

Între timp, alți utilizatori au o problemă cu o cască ce nu funcționează sau nu mai răspunde la gesturile tactile. Pentru cei mai mulți, această problemă afectează casca din partea dreaptă, dar poate apărea și pe partea stângă.

Deocamdată, niciuna dintre soluțiile încercate, cum ar fi repornirea telefoanelor, dezasocierea și reconectarea pe bluetooth, chiar și actualizarea firmware-ului, nu funcționează.Rapoartele variază de la versiunea de firmware 225 până la ultima versiune 295.

Deocamdată Google nu confirmă o problemă hardware la căștile Pixel Buds 2. Cel mai probabil, soluția va veni tot într-o actualizare de firmware, reprezentanții Google părând să fie la etapa analizării problemei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult