Apple brevetează o curea Apple Watch care-și poate schimba automat culoarea

22.02.2023
Apple brevetează o curea Apple Watch care-și poate schimba automat culoarea

Cum ar fi ca brățara Apple Watch să-și poată schimba culoarea în mod automat, pentru asortare perfectă cu îmbrăcămintea purtată într-o zi anume, sau pentru a anunța/diferenția mesajele de notificare.

Denumit Watch Band With Adjustable Color, brevetul recent acordat sugerează că Apple dezvoltă o alternativă la curelele Apple Watch colorate, oferite în prezent ca și accesorii opționale. Potrivit descrierii care include și expresia „electrochromic features”, noul tip de curea ar putea folosi o adaptare a tehnologiei E-Ink, unde aplicarea unui curent electric de mică intensitate induce schimbarea culorii brățării. Cel mai important, ajustarea este păstrată fără a penaliza autonomia dispozitivului, cureaua cu tehnologie similară E-Ink neavând nevoie de alimentare permanentă.

Schițele atașate brevetului ilustrează și mai multe scheme de culoare selectabile pe ecranul Apple Wath, împărțind cureaua în mai multe benzi de culoare comandate independent. Apple descrie inclusiv tipare care pot lua diverse forme, până la icon-uri și mesaje text.

Altfel spus, cureaua Apple Watch ar putea lua rolul unui ecran secundar, bazat pe tehnologia E-Ink. Totuși, de la brevet la produs real este cale lungă, Apple având o lungă istorie cu brevetarea de inovații promițătoare fără intenții reale de a le folosi, altfel decât ca armă pentru descurajarea competiției.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult