Asistenții virtuali pot acum plăti pentru benzina de la pompă. VIDEO

02.09.2020
Asistenții virtuali pot acum plăti pentru benzina de la pompă. VIDEO

Asistenții virtuali de pe telefoane și dispozitive inteligente erau inițial o „jucărie” interesantă, care mai apoi s-a transformat în metoda principală pentru controlul dispozitivelor smart home. Acum însă, asistenții virtuali pot face mult mai multe lucruri, chiar și în viața de zi cu zi. De exemplu, Amazon Alexa, asistentul gigantului online din domeniul retail, poate acum să plătească automat pentru carburantul pe care îl alimentezi de la pompă.

„Alexa, pay for gas”: fraza care te scapă de plata manuală a benzinei

Asistentul Amazon Alexa a crescut foarte repede în popularitate, în special în SUA, unde această funcționalitate este disponibilă în premieră. Utilizatorii din America vor putea folosi comenzi vocale de la bordul mașinii sau de pe smartphone pentru a plăti carburantul de la pompă automat după alimentare. Această funcționalitate funcționează doar la stațiile de alimentare Exxon și Mobil, care sunt partenere Amazon în acest program. În total sunt disponibile în jur de 11.500 pompe compatibile cu acest sistem de plată.

Desigur, există câțiva pași prin care se face tot acest proces. În primul rând, trebuie să ai un cont Amazon conectat al Alexa pe dispozitivul din mașină. Apoi, trebuie să folosești sistemul de plată Amazon Pay. Astfel, tot ce trebuie să faci înainte să alimentezi este să zici „Alexa, pay for gas” (Alexa, plătește benzina).

Asistentul virtual te întreabă dacă ești la stația de alimentare corectă și la pompa corectă, după care te anunță că poți alimenta. Practic, acest nou „skill” pentru Alexa te scapă de nevoia de a introduce cardul în pompa de alimentare. În SUA, multe dintre stațiile de alimentare funcționează direct pe baza cardului de credit pentru activarea alimentării.

Având în vedere că Amazon Alexa nu este disponibil în limba română și nici oficial în România, probabil că nu vom putea alimenta la fel în viitorul foarte apropiat în România. Totuși, Google și Apple au prezență oficială în România, deci unul dintre aceștia ar putea implementa o funcție similară cândva în viitor. Desigur, va trebui ca mai întâi asistenții Google și Apple să poată recunoaște limba română.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult