Cum să înlocuieşti Siri cu Google Assistant pe iPhone printr-o aplicaţie lansată de Apple

25.12.2018
Cum să înlocuieşti Siri cu Google Assistant pe iPhone printr-o aplicaţie lansată de Apple

iOS, sistemul de operare de pe iPhone-uri şi iPad-uri, este cunoscut pentru lipsa opţiunilor de personalizare, iar Apple încearcă întotdeauna să convingă utilizatorii să folosească aplicaţiile şi serviciile pe care le oferă, încercând întotdeauna să descurajeze alternativele. Siri, asistentul virtual Apple, a rămas cu mult în urma Google Assistant, însă până în prezent nu exista nicio metodă prin care să îl accesezi pe un iPhone. Google însă a găsit soluţia: noua aplicaţie Shortcuts de la Apple.

Odată cu iOS 12, Apple oferă tuturor dezvoltatorilor posibilitatea de a oferi acces la funcţiile din aplicaţiile lor folosind comenzi vocale prin Siri. Google a văzut oportunitatea şi a implementat controlul vocal prin Siri în Google Assistant, oferind astfel utilizatorilor de iOS posibilitatea de a folosi asistentul său superior pe telefoane şi tablete Apple.

Tot ce trebuie să faci este să creezi în aplicaţia Shortcuts (care se găseşte pe AppStore) o scurtătură în aplicaţia Google Assistant (care exista deja pe iOS şi poate fi instalată gratuit) şi să îi ataşezi o comandă vocală. De exemplu, poţi configura comanda să fie „OK, Google”, ca pe Android. Astfel, după comanda „Hey Siri”, care „trezeşte” asistentul Apple, mai trebuie să zici „OK, Google” şi apoi să spui comanda sau să pui întrebarea la care ai nevoie de răspuns, iar totul va fi realizat de către Google.

Desigur, asistentul Google nu este la fel de bine integrat cu sistemul de operare Apple, deci nu vă aşteptaţi ca acesta să poată să recunoască comenzi care ţin de configurarea telefonului sau trimiterea de mesaje prin aplicaţiile Apple, însă acesta este mult mai competent în recunoaşterea comenzilor vocale şi în livrarea de rezultate la căutări folosind motorul de căutare proprietar.

Singurul dezavantaj este faptul că Google nu oferă aplicaţia Google Assistant în România, fiind necesară instalarea sa de pe un cont de iCloud de SUA pentru a putea beneficia de această funcţionalitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult