Astronomii au aflat, în sfârşit, ce este obiectul misterios care însoţeşte Terra în jurul Soarelui

18.10.2017
Astronomii au aflat, în sfârşit, ce este obiectul misterios care însoţeşte Terra în jurul Soarelui
De multă vreme a fost observat în apropierea Terrei un obiect misterios care se învârte pe o orbită apropiată cu planeta noastră în jurul Soarelui. S-a speculat că este o bucată de rachetă, un alt tip de gunoi spaţial sau un corp spaţial neidentificat. O echipă de cercetători de la Universitatea din Arizona, condusă de Vishnu Reddy, a elucidat misterul. Ei lucrează cu unul dintre cele mai mari telescoape, Large Binocular Telescope (LBT), situat pe Muntele Graham din Arizona. 
 
Descoperirea a fost prezentată la cea de-a 49-a ediţie a evenimentului Annual Division for Planetary Sciences Meeting, care a avut loc în Provo, Utah. 
 
Obiectul (469219) 2016 HO3 este, de fapt, un asteroid. Acesta are o lungime de 100 de metri şi, deşi orbitează în jurul Soarelui, este şi un fel de satelit al Pământului, în jurul căruia se învârte.
 
 
Care sunt şansele ca obiectul (469219) 2016 HO3 să lovească Terra? Destul de mici. Până acum a fost descoperite cinci astfel de corpuri, iar 2016 HO3 are cea mai stabilă orbită. Când se află cel mai aproape de Pământ, corpul se află la de 38 de ori distanţa de la planeta noastră la Lună. De unde provine acest obiect nu se ştie, deocamdată.  
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult