Atari lansează Speakerhat, şapca echipată cu boxe Bluetooth

20.07.2017
Atari lansează Speakerhat, şapca echipată cu boxe Bluetooth

Atari, popularul brand sub care au fost lansate în anii ’70 şi ’80 nenumărate jocuri de succes, încearcă în ultimii ani să se reprofileze. După mai multe tentative de a reveni la jocuri video, compania ţinteşte acum spre piaţa de produse de purtat, primul produs pe care l-a anunţat fiind o şapcă numită Speakerhat. După cum sugerează şi numele, este vorba despre o şapcă echipată cu difuzoare pentru redarea de muzică.

Speakerhat arată ca o şapcă obişnuită, însă cozorocul său ascunde puţină tehnologie. Este vorba despre difuzoare stereo, un modul bluetooth şi un acumulator, care pot reda muzică wireless de la orice dispozitiv mobil, fie că vorbim despre smartphone, tabletă sau computer. Şapca poate funcţiona şi pe post de handsfree, fiind echipat şi cu un microfon pentru preluarea de apeluri audio, la nevoie.

Conform site-ului oficial Atari Life, Speakerhat integrează tehnologia audio V 4.1 CSR/Qualcomm cVc, A2DP pentru redare de sunet stereo de calitate înaltă prin Bluetooth şi este compatibil cu profilele AVRCP v1.4 şi HSP v1.2, pentru control multimedia şi al apelurilor folosind un singur buton.

Cel mai interesant aspect al Speakerhat este Multiplayer Mode, inspirat din jocurile video. Mai mulţi utilizatori de Speakerhat pot să se conecteze folosind o tehnologie dezvoltată de Audioware la aceeaşi sursă de redare, pentru a asculta aceeaşi melodie sincronizată perfect pe toate dispozitivele.

Momentan nu este clar cât va costa şi când va ajunge pe piaţă Speakerhat, însă Atari a anunţat că va porni un program de testare „Beta”, pentru care caută voluntari care să testeze şi să ofere feedback companiei pe baza experienţei cu produsul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult