Baza de date a unui cazinou a fost compromisă de hackeri prin intermediul unui termometru inteligent dintr-un acvariu

16.04.2018
Baza de date a unui cazinou a fost compromisă de hackeri prin intermediul unui termometru inteligent dintr-un acvariu

Internetul Tuturor Lucrurilor (Internet of Things) are o mare problemă în acest moment: securitatea. Nu există, deocamdată, prea multe modalităţi eficiente prin care să fie protejate de infractorii cibernetici uşile de garaj, termostatele, prizele sau interfoanele conectate la internet, iar majoritatea producătorilor acestor dispozitive nu sunt foarte preocupaţi de securitate.

 

Un incident recent ne arată cât de periculos poate fi un dispozitiv inteligent conectat la internet, dacă nu este securizat. Baza de date cu numele celor care pariau sume mari de bani a unui cazinou din Londra a fost compromisă de hackeri care au folosit ca „poartă de intrare” un termometru inteligent montat într-un acvariu. Numele cazinoului nu a fost făcut public, dar incidentul a fost povestit de către Nicole Eagan, directorul executiv al companiei de securitate informatică Darktrace, la evenimentul CEO Council organizat de Wall Street Journal.

 

 

Robert Hannigan, şeful agenţiei de spionaj digital britanice GCHQ în perioada 2014- 2017, a declarat, la rândul lui, că a văzut o bancă care a fost atacată de hackeri prin intermediul sistemului de camere video de supraveghere ieftine pe care îl folosea. El a adăugat că ar trebui impuse standarde minime de securitate pentru producătorii de dispozitive IoT, deoarece piaţa nu îşi va remedia singură problemele.

Acestea nu sunt singurele cazuri care arată că este nevoie de reguli pe această piaţă. Un bărbat care a cumpărat un sistem inteligent pentru deschiderea uşii de la garaj a lăsat mai multe review-uri negative la produs pe Amazon şi pe forumul producătorului. În loc să-i ofere clientului suport tehnic, compania Garadget i-a dezactivat, de la distanţă, sistemul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult