Bicicletă de 20 de dolari, 100% eco şi extrem de uşoară

Bicicletă de 20 de dolari, 100% eco şi extrem de uşoară

Izhar Gafni, un israelian în vârstă de 50 de ani, a reuşit să proiecteze o bicicletă realizată în cea mai mare parte din carton reciclat, restul componentelor fiind şi ele 100% ecologice. Bicicleta cântăreşte doar 9 Kg.

Cadrul şi elementele de mecanică nu conţin materiale metalice, dar cu toate acestea protipul a trecut testele de rezistenţă.

Pentru a nu se deteriora în timp, după finisare, materialele au fost tratate cu un amestec organic special, rezistent la apă şi chiar la foc. Gafni a testat durabilitatea acestora în apă, acolo unde au stat scufundate câteva luni. La sfârşitul perioadei s-a confirmat că materialele tratate nu s-au deteriorat şi şi-au păstrat proprietăţile iniţiale.

Bicicleta eco

Dacă vă interesaţi de cât ar costa această bicicletă, veţi fi surprinşi să aflaţi că preţul de comercializare nu va fi mai mare de 20 de dolari. Costul materialelor, cu tot cu tratamentul pentru durabilitate, este de doar 9 dolari.

Astfel, Izhar Gafni se adresează cu acest proiect în special oamenilor foarte săraci care doresc totuşi un mijloc de transport mai rapid decât mersul pe jos.

Deşi a fost concepută pentru ţări din lumea a III-a, bicicleta ecologică are toate şansele să fie adorată de amatorii de mişcare pe două roţi din statele mai dezvoltate, acolo unde există o masă importantă de oameni care susţin proiectele prietenoase cu mediul înconjurător.

Israelianul, autor al acestei invenţii lăudabile, nu a oferit încă o dată concretă legată de startul producţiei la scară largă.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News