Bicicleta zburătoare funcţionează, dar numai pentru 5 minute

15.06.2013
Bicicleta zburătoare funcţionează, dar numai pentru 5 minute

Dacă autoturismul capabil să zboare peste semafoare şi intersecţii aglomerate pare să mai întârzie câţiva ani, bicicleta zburătoare este funcţională şi aproape gata să transporte primii săi pasageri. Trebuie să ţinem cont însă de unele restricţii.

Bicicleta zburătoare, remediu pentru ambuteiajele din trafic?

Pus la punct de un grup de cercetători din Cehia, prototipul primei biciclete zburătoare seamănă mai degrabă cu o dronă supradimensionată, ţinută în aer cu ajutorul a şase propulsoare electrice stabilizate folosind un calculator de zbor miniatural. În lipsa unui pilot de încercare suficient de curajos cercetătorii au recurs la un manechin, delegând sarcina de ghidare unui pilot aflat la sol, echipat cu sistem de radiocomandă.

Maşinăria în greutate de 95Kg poate zbura la o înălţime de câţiva metri deasupra solului timp de aproximativ 5 minute, după care acumulatorii aflaţi la bord trebuie reîncărcaţi.

Potrivit lui Milan Duchek, directorul companiei Duratec Bicycles, capacitatea de înmagazinare a energiei oferită de actuala generaţie de acumulatori este principala piedică ce opreşte transpunerea acestei invenţii într-un produs comercial. Însă tot el estimează că tehnologia acumulatorilor va avansa suficient de mult în următorii ani pentru ca astfel de biciclete zburătoare să poată fi folosite la zboruri de agrement, turism şi activităţi sportive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video