Black Friday 2013: sfârşitul lui noiembrie aduce evenimentul de shopping online al anului

Black Friday 2013: sfârşitul lui noiembrie aduce evenimentul de shopping online al anului

Peste 60 de magazine online din România au anunţat deja că pregătesc oferte speciale pentru Black Friday 2013, cea mai amplă campanie de reduceri online din an, potrivit datelor colectate de 2Parale de la cei peste 280 de advertiseri din reţeaVinerea de 29 noiembrie, ziua de vârf pentru reducerile online, va aduce anul acesta promoţii de până la 80% pentru o gamă largă de produse, de la electronice şi electrocasnice la haine, cărţi şi jucării pentru copii.

Potrivit tradiţiei americane, Black Friday sau Vinerea Neagră marchează ziua de vineri care succede sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei şi deschide sezonul cumpărăturilor de Crăciun. În acest an, reducerile de Black Friday vor atinge maximul în vinerea de 29 noiembrie.

Ultimii ani au adus extinderea sărbătorii reducerilor şi pe piaţa din România, comercianţii online fiind cei care au promovat campania în rândul consumatorilor români. Fenomenul a luat amploare şi a generat vânzări spectaculoase magazinelor care au venit cu promoţii consistente.

În 2012, prin 2Parale, cea mai mare reţea de afiliere din România, s-au înregistrat de 15 ori mai multe vânzări de Black Friday decât într-o zi obişnuită de vineri. Cele peste 200 de magazine online din 2Parale au atras într-o singură zi 9.477 de comenzi,  în valoare de 3,2 milioane de lei (fără TVA).

”Dacă Black Friday 2012 a fost o acţiune de marketing fără precedent în online-ul românesc, avem semnale puternice de la advertiserii cu care lucrăm că 2013 va aduce implicarea unui număr mai mare de magazine. Estimăm că peste 100 de magazine online din 2Parale vor lansa oferte de Black Friday. Este un fenomen care aduce beneficii imediate şi pe termen lung atât cumpărătorilor, cât şi comercianţilor şi afiliaţilor”, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Parale.

Ce magazine pregătesc oferte

Anul acesta, campania a atras interesul unui număr mai mare de comercianţi online, mai bine de o treime din cele peste 60 de magazine online care şi-au anunţat implicarea în Black Friday 2013 declarând că nu au derulat promoţii în perioada similară din 2012.

Magazinele din 2Parale pregătesc o ofertă bogată pentru cumpărători, unele mizând pe reduceri chiar şi de 80%, iar altele pe cadouri şi pachete promoţionale. De asemenea, există magazine online care vor extinde perioada reducerilor pe parcursul mai multor zile,  nu doar în Vinerea Neagră, iar altele vor lua startul mai devreme, pe 22 noiembrie.

Black Friday 2013 va aduce reduceri din toate domeniile, de la electronice şi electrocasnice la fashion, cosmetice, cărţi, produse home&deco, asigurări şi chiar alimente.  Pentru fiecare categorie de magazine sunt aşteptate vânzări spectaculoase, în condiţiile în care numai anul trecut comenzile cu crescut de 22 de ori pentru un advertiser de fashion sau chiar şi de 40 de ori.

Din segmentul IT&C, de exemplu, şi-au anunţat participarea branduri puternice din domeniu, precum evoMAG, MarketOnline şi Clickshop, în timp ce Miniprix, TinaR şi 3 Suisses se numără printre magazinele online care pregătesc promoţii la haine şi accesorii. Elefant şi Nemira, de pildă, vor aduce reduceri substanţiale la cărţi, iar părinţii vor putea achiziţiona la preţuri mici produse pentru copii, de la magazine online ca Noriel sau Bebebliss. Cei pasionaţi de designul interior vor putea găsi oferte home&deco la advertiseri precum Vivre sau Homeycomb.  Românii vor putea achiziţiona la reducere inclusiv produse alimentare, OanaCuBunătăţi şi Bioportal alăturându-se campaniei de Black Friday.

Lista completă a magazinelor online cu oferte de Black Friday 2013 este disponibilă pe www.2parale.ro/home/blackfriday.

Despre 2Parale

2Parale este prima şi cea mai mare reţea de afiliere din România şi Bulgaria, iar Divizia de PPC (fondată şi condusă de Cristian Ignat – unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti şi traineri români Google AdWords) este agenţie Platinum Google Engage. 2Parale e singura reţea de marketing afiliat membră a IAB România.

Portofoliul 2Parale include peste 280 de campanii (printre care se numără Elefant, OTP Bank, Provident, evoMAG, Fashion Days, RCA-ieftin.ro, F64, Miniprix şi TinaR) şi mai bine de 28.000 de afiliaţi, care au livrat 88 de milioane de click-uri şi au generat advertiserilor vânzări de peste 67 de milioane de lei (fără TVA). Conversiile generate prin 2Parale sunt publicate si pot fi accesate in in timp real.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News