FOTO: Secretul ascuns de bradul de Crăciun instalat într-o piață

24.11.2020
FOTO: Secretul ascuns de bradul de Crăciun instalat într-o piață
Foto: Profimedia Images

Muncitorii care instalau un brad de Crăciun într-o piață au avut parte de o surpriză neașteptată.

Pe când ridicau copacul de 23 de metri pe poziție, au auzit un zgomot, iar apoi au descoperit, printre crengi, o mică bufniță.

Incidentul s-a petrecut în New York, în piața de lângă Rockefeller Center. Soția unuia dintre lucrători a contactat organizația Ravensbeard Wildlife Center, care a preluat apoi pasărea.

Femeia a crezut inițial că este vorba despre un pui, dar experții de la centru și-au dat seama că este vorba despe o specie pitică de bufnițe, care atinge o înălțime maximă de 13 cm.

Citește și: Un câine s-a mumificat în trunchiul unui copac

Bufnița este acum îngrijită la Ravensbeard Wildlife Center și va fi eliberată în sălbăticie după ce primește undă verde de la medicii veterinari.

„M-am gândit că este o poveste de Crăciun atât de încântătoare, faptul că a existat acest secret în pomul de Crăciun”, a declarat Ellen Kalish, directorul organizației.

Incidentul ne aduce aminte de o altă poveste. În timp ce tăia un copac cu o drujbă, un bărbat din Warren County, statul american New Jersey, a observat că lama a trecut printr-un cuib cu cinci pui de raton. Bărbatul a chemat imediat ajutoare. Au intervenit cei de la organizația Antler Ridge Wildlife Sanctuary, care au preluat ratonii. Unul dintre animale a fost rănit destul de grav de lama utilajului, dar și-a revenit ulterior.

Sursa: UPI