Cadouri ciudate

06.12.2007
Cadouri ciudate
Lasere şi alte gadget-uri (in)utile

Laser, frate!!!

Vă puteţi întreba ce ar putea să fie atât de special la un pointer laser. Piaţa românească a fost invadată de dispozitive produse în China care foloseau chiar diverse filtre pentru proiecta mici imagini. Însă nu vom discuta acum despre lasere care bat până pe blocul de vis-a-vis, ci despre cele care pot proiecta un punct perfect de pe hotelul Intercontinental pe Casa Poporului. Sau pe turnul de control al Aeroportului Henry Coandă, dacă există rază directă.

Wicked Lasers - blue laser Wicked Lasers - green laser
Wicked Lasers - red laser Wicked Lasers - Blu-ray laser

Wicked Lasers este compania care comercializează lasere personale cu putere de până la 300 mW. În traducere liberă, aceste lasere pot proiecta un punct la distanţe de peste 150 km, pot aprinde ţigări, pot topi cauciuc sau plastic şi pot sparge baloane colorate de la distanţă. Şi tot datorită acestor lasere, StarTrek nu este chiar atât de departe precum pare. La o putere mai mare de 55 mW, raza poate grăbi vindecarea unei răni deschise. Dacă v-am convins că aceste gadget-uri sunt cu adevărat spectaculoase, puteţi opta pentru o rază de culoare roşie, verde, violet sau albastră pe site-ul producătorului. Nu vă aşteptaţi însă ca preţurile să fie prea mici.

Căciulă de iarnă cu protecţie la şocuri

Pentru a vă proteja neuronii preţioşi atunci când practicaţi sporturi de iarnă extreme, cum ar fi datul cu sania de pe colina din spatele blocului, puteţi să apelaţi la o cască de motor sau la o cască de Star Wars Trooper. În ambele cazuri, râsetele celor din jur vor fi puţin atenuate. Cei de la Kit2Fit propun însă o soluţie mai elegantă: o căciulă cu zone de atenuare a impactului.

Kit2Fit Ribcap

Tehnologia Ribcap are ceva de-a face cu o substanţă tratată cu electroni care deţine unele proprietăţi speciale. Nu vrem să vă stricăm plăcerea de a afla singuri detaliile despre ea, aşa că vă recomandăm site-ul producătorului. Pe scurt, integrarea ei între straturile fesului ar reduce semnificativ şocurile din partea unor obiecte contondente precum gheaţa, tălpicile saniei sau ţurţuri. În plus, la temperaturi de -30 de grade fesul vă va ţine urechile calde. Preţul este pe măsura facilităţilor oferite şi se plasează puţin sub 60 de lire sterline.

Un purceluş pe USB care îţi încălzeşte mâna

Scenariu: E iarnă. E frig în cameră. Este miezul nopţii. Joci Unreal Tournament 3 pe servere oficiale. Mâna ţi-a îngheţat pe mouse, dar nu poţi să te opreşti pentru că ai cele mai multe frag-uri. Soluţia? Suportul pentru mână şi mouse încălzit prin portul USB. Zâmbetul unui purceluş pe faţa superioră este bonus. Din păcate, îl puteţi comanda numai dacă ştiţi limba chineză. Succes!

Un purceluş pe USB care îţi încălzeşte mâna

Powerball sau cum să devii campion la aruncat bulgării de zăpadă

Nu este un gadget nou, dar mă bazez pe faptul că mulţi dintre voi nu aţi auzit încă de el. Este Powerball, cel mai rapid giroscop din lume ce poate fi ţinut în mână. Cum sună peste 15.000 de rotaţii pe minut? Asta însemnă mai mult decât turaţiile unui motor de motocicletă. Şi ce se poate face cu el? Exerciţiu fizic sau fitness, ca să folosim un termen modern.

Powerball Techno

Powerball poate fi folosit pentru dezvoltarea muşchilor braţului şi în mod special ai antebraţului. La peste 10.000 de rotaţii pe minut, asupra braţului sunt exercitate forţe echivalente cu o greutate de 16 kg. Nu conţine baterii sau motor, dar poate fi dotat cu un turometru ca să-ţi monitorizezi performanţa. La viteze mici, Powerball-ul este recomandat de medici pentru recuperarea de pe urma unor accidente sau operaţii. În rest, se recomandă celor pasionaţi de tenis, pingpong, badminton, ciclism, căţărare, bowling sau aruncatul bulgărilor de zăpadă. Comparativ cu alte gadget-uri prezentate aici, Powerball se poate găsi şi în România.

Powerball 250Hz Pro

Amuzante sau nu prea?

Poate cadourile prezentate zilele trecute nu ţi-au stârnit interesul. Asta pentru că eşti genul de persoană care se uită după lucruri cu adevărat ieşite din comun. Special pentru tine, astăzi am pregătit o listă cu daruri care de care mai ciudate – le recomandăm chiar şi persoanelor lipsite de simţul umorului, ca o terapie şoc.

Player MP3 iBlade

Odată ce ţi-ai pus căştile pe urechi, devii vulnerabil în faţa unor potenţiali agresori. Ai nevoie de ceva la îndemână, dar care să nu te pună într-o lumină nefavorabilă (nu e recomandat să ieşi cu bâta de baseball la plimbare). Soluţia este iBlade, gadget-ul cu dublă identitate: player MP3 şi briceag. Poate fi utilizat la curăţatul merelor, cartofilor sau ca armă albă, împotriva indivizilor certaţi cu legea.

Player şi briceag: iBlade

Cât despre latura sa paşnică, să spunem că iBlade este un player decent, cu o autonomie de o zi şi 2 GB memorie flash. Partea proastă – nu prea se găseşte pe piaţă.

Telefon electroşoc “Immobilizer”

Tot legat de securitatea personală este şi telefonul eletroşoc. Mai bine spus, un electroşoc deghizat în telefon mobil. Carcasa ascunde elemente care, puse cap la cap şi acţionate, duc la o descărcare electrică de 900.000 volţi.

Telefon electroşoc

Victima va fi pur şi simplu paralizată pentru un timp, fără ca viaţa să-i fie pusă în pericol, deoarece intensitatea curentului electric este foarte scazută. Immobilizer are şi alte specificaţii, mai “cuminţi”: lanternă flash cu 12 LED-uri şi sistemul de asigurare împotriva descărcărilor accidentale.

Spre deosebire de iBlade, acest gadget este mai eficient şi poate fi comandat online, contra sumei de 70 $.

USB Snowbot

În luna sărbatorilor de iarnă, ce alt cadou mai potrivit să alegi decât un om de zăpadă? Snowbot, omuleţul de zăpadă pe USB, face parte dintr-o armată de roboţi şi dispune de un scanner (roşu sau albastru) cu ajutorul căruia îşi va da seama dacă eşti de partea lui sau nu.

USB Snowbot

Braţele metalice sunt articulate şi folosesc la imobilizarea inamicului. Ar fi bine să-i acorzi o atenţie deosebită, cine ştie ce alte minunăţii mai ascunde? Am glumit. La 10 $, oare câte poate să mai facă?

Receptor retro – cu sau fără Bluetooth

Imaginează-ţi cu câtă bucurie în suflet va primi acest cadou prietenul sau prietena ta. Eu unul, mereu am apreciat retro gadget-urile, dar n-am avut cui să-i scriu. Cine să mă mai înţeleagă? Ba îmi doresc dispozitive ultra performante, ba chestii neînsemnate. Receptorul din cazul de faţă realizează îmbinarea sublimă dintre tehnologia actuală şi vechile instrumente de comunicare.

Receptor retro

Se găseşte pe roşu, alb sau negru şi este compatibil cu majoritatea telefoanelor. Cei 15 $ pe care trebuie să-i scoţi din buzunar chiar că-l fac un gadget irezistibil.

Dacă însă vrei ca doar aspectul să primeze, alege receptorul retro cu Bluetooth. O convorbire la un asemenea dispozitiv într-un oraş aglomerat cum e Bucureştiul, te va face sau va face persoana posesoare celebră.

O idee de cum poţi deveni cunoscut fără să cânţi manele. Headset-ul retro cu Bluetooth este un pic mai scump, 30 $.

Receptor retro cu Bluetooth

Darth Vader Laptop

Deşi la prima vedere arată înspăimântător, nu este altceva decât o jucărioară pentru preşcolari. Personajele celebre din Star Wars (Darth Varder, Obi-Wan, C3PO, R2D2) îţi vor învăţa copilul sau (dacă e cazul) îţi vor desluşi marile mistere ale aritmeticii şi nu numai. Aşa zisul laptop conţine peste 50 de joculeţe, grupate pe categorii: jocuri de cuvinte, logică, memorie etc. Fiecare succes va fi lăudat de către protagoniştii Star Wars.

Darth Vader Laptop

Urmărește Go4IT.ro pe Google News