Cadouri de Crăciun – Daniel

27.11.2007
Cadouri de Crăciun - Daniel
Monitor LCD Acer AL2423Wa

Monitor – Acer AL2423Wa

Suprafaţa de afişare este foarte importantă pentru un monitor deoarece va influenţa în mod direct productivitatea. Mai mult, o diagonală mare implică şi o rezoluţie mai mare. Monitoarele cu aspect wide sunt preferate de cinefili ca mine datorită faptului că filmele sunt afişate pe o suprafaţă mai mare decât pe un ecran cu aspectul 4:3 sau 5:4. Şi pentru că tot a venit vorba de filme, să precizăm faptul că rezoluţia acestui model Acer cu diagonală de 24” este de 1920×1200. Aceasta înseamnă că va afişa la dimensiune nativă un film HD cu rezoluţia 1080p sau 1080i.

Acer AL2423Wa - monitor LCD 24

Acer AL2423Wa este disponibil în România la un preţ aproximativ de 1700 RON. Poate vă întrebaţi de ce nu-mi doresc un LCD TV cu diagonală mai mare pe care aş plăti aproape aceeaşi bani. Răspunsul e simplu: rezoluţia. Majoritatea LCD TV-urilor în această gamă de preţ au 1366×768 de pixeli. Aceasta implică posibilitatea de a reda nativ filmele HD 720p. În plus, Acer AL2423Wa dispune de o matrice A-PVA (Advaced PVA) care afişează o gamă mult mai largă de culori comparativ cu maticele TN folosite pe scară largă la ora actuală. Timpul de răspuns de 6 ms va fi de-ajuns pentru filme şi chiar jocuri, iar unghiurile de vizualizare de 178 de grade sunt specifice matricei.

Monitorul este de-ajuns de mic pentru a putea fi amplasat pe un birou, dar în acelaşi timp este destul de mare pentru a urmări un film din fotoliu. Nu pot decât să sper că Moşul se va aproviziona şi de la Acer anul acesta.

Logitech MX Air

Mouse – Logitech MX Air

Numai cei răutăcioşi nu vor recunoaşte faptul că Logitech este unul din liderii pe piaţa perifericelor. Din perspectiva mea, compania elveţiană este chiar pe primul loc din punct de vedere al calităţii construcţiei şi al inovaţiilor în domeniu. Mouse-ul şi tastatura sunt de multe ori trecute cu vederea la achiziţionarea unui calculator nou. Ceea ce utilizatorii nu conştientizează este faptul că vor petrece multe ore tastând şi folosind mouse-ul, iar alegerea unor dispozitive de calitate pot asigura un confort sporit în timp.

Contrar perspectivei de mai sus, Logitech MX Air nu se poate lăuda cu o ergonomie impresionantă ca şi mouse. Ceea ce îl scoate în evidenţă este posibilitatea de a-l folosi în aer, ca pe o telecomandă. Giroscopul integrat detectează mişcarea pe două axe a mouse-ului şi o transformă în mişcarea cursorului pe ecran. Butoanele centrale amplasate mai în spate sunt perfecte pentru utilizarea în acest mod. În plus, rotiţa de scroll a fost înlocuită cu o suprafaţă sensibilă la atingere care oferă un feedback sonor la fiecare acţionare.

Logitech MX Air

Logitech MX Air este un mouse cu senzor laser ceea ce garantează o precizie foarte bună, însă nu vă aşteptaţi să se comporte excelent în jocurile de tip FPS. Conectarea la calculator se face wireless, iar aceasta implică o foarte mică întârziere de răspuns, sesizabilă de către cunoscători. Nu-l voi folosi pentru gaming, dar cu siguranţă că mi-ar plăcea să controlez calculatorul de la distanţă, mai ales dacă vizionez un film din fotoliu. Contul lui Moş Crăciun se va goli cu mai bine de 500 RON dacă va dori să mi-l pună în cizmuliţe.

M-Audio Studiophile BX5a

go4it.ro te face celebru şi-ţi aduce şi trafic pe blog.

Scrie pe blogul tău despre produsele IT pe care ţi le doreşti de sărbători şi pune link către pagina Cadouri de Crăciun de pe go4it.ro. Noi îţi vom publica materialul şi vom pune şi link către blogul tău. Trimite link-ul către postul respectiv pe adresa de e-mail [email protected]

Deşi am depăşit vârsta copilăriei, ideea de Moş Crăciun încă imi surâde. Conceptul de a primi cadouri dacă eşti cuminte (cum sunt eu, adică) aduce o motivare pozitivă societăţii şi prea puţini pot să afirme cu tărie că nu le plac darurile. Sărbătorile de iarnă sunt acea perioadă din an când cheltuim cei mai mulţi bani pentru cadouri, iar atunci când acestea coincid cu ceea ce şi-a dorit persoana care le primeşte, satisfacţia este cea mai mare.

Fiind pasionat de domeniul IT, lista mea de cadouri preferate constă din gadget-uri şi dispozitive electronice care îmbină utilitatea cu tehnologia înaltă. Deoarece calculatorul personal dispune de o configuraţie de ultimă generaţie, vă voi scuti de o listă cu gigahertzi-i, FSB-uri, memorii RAM şi plăci video, componente care îi lasă reci pe un număr din ce în ce mai mare de cumpărători.

Sistem audio – M-Audio Studiophile BX5a

Conceptul de monitor de studio se referă la un nivel de fidelitate audio care depăşeşte segmentul Hi-Fi. Astfel de boxe sunt folosite în studiourile de înregistrare profesionale şi se remarcă prin materiale de construcţie scumpe. Puteţi să uitaţi de sisteme audio 5.1 Logitech, de boxe de raft de la Sony, Pioneer sau JBL. M-Audio BX5a sunt într-o altă ligă. Pentru cunoscători, pe site-ul producătorului este prezentat graficul cu răspunsul în frecvenţă al boxelor.

Am testat zeci de sisteme audio, de la Logitech Z-5500, la necunoscutele Microlab FC-320. Fiind interesat de fidelitate mai mult decât de putere, prima audiţie cu o pereche de monitoare de studio a fost o revelaţie. Pentru o scurtă perioadă de timp am avut posibilitatea să ascult melodiile preferate cu un set KRK Rokit Powered 5. Am fost impresionat de calitatea audio, dar şi de preţul de 1400 RON pentru o putere totală de doar 150 W.

Boxele M-Audio BX5a le-am folosit la testarea calităţii de redare a unor MP3 playere, dar au fost conectate şi la o placă de sunet Creative SoundBlaster. Cei care apreciază foarte mult frecvenţele joase vor fi puţin nemulţumiţi de faptul că boxele „coboară” doar până la 56Hz. Vă asigur că aceasta nu este o problemă dacă sunteţi un audiofil pretenţios.

M-Audio Studiophile BX5a

Puterea totală a sistemului este de 70 W, iar dimensiunile şi ecranarea magnetică îl recomandă pentru un birou mediu. Conul wooferului de 5" este construit din kevlar, iar cel al tweeterului de 1" din mătase naturală. Preţul se situează între 800 şi 900 RON, iar primirea lor de Crăciun ar fi echivalentă cu o audiţie perfectă a colindelor de pe CD-uri.