Captură periculoasă făcută de un tată și copilul său în timp ce pescuiau cu un magnet

15.07.2020
Captură periculoasă făcută de un tată și copilul său în timp ce pescuiau cu un magnet

Pescuitul cu magnet este un hobby care crește în popularitate, mai ales în rândurile copiilor, deși poate fi foarte periculos.

Un bărbat din Marea Britanie și fiul lui de 6 ani au „capturat” o bombă de mortier din Al Doilea Război Mondial. Era prima dată când foloseau un astfel de dispozitiv.

Ben Austin și fiul lui, Finley, au extras obiectul din Râul Mole din Anglia la a doua sau a treia aruncare. Bărbatul a chemat poliția, care a ridicat obiectul după ce a cerut imagini cu acesta. „Fiul meu a încercat să apuce obiectul cu mâna, dar i-am spus „nu, asta este o bombă adevărată!”, a declarat bărbatul pentru SurreyLive.

Experții au detonat bomba, împreună cu magnetul în valoare de 25 de lire sterline. Austin, în vârstă de 38 de ani, este de părere, însă, că investiția a meritat.

O bombă similară a fost descoperită în același râu în mai de un tânăr de 22 de ani.

Oamenii care pescuiesc cu magnet dau peste obiecte periculoase

Pentru acest hobby folosiți magneți neodim, foarte puternici. Aceștia sunt legați cu o sfoară și aruncați în apă. Oamenii se așteaptă să scoată din apă monede sau alte obiecte metalice de valoare, dar deseori sunt „capturate” arme și bombe care pot exploda.

Doi copii care foloseau un magnet pentru a extrage obiecte metalice dintr-un lac din Finlanda au scos la suprafață un obiect periculos. Lari Tammivuori și Viljami Juutilainen, din Lahti, se așteptau să scoată din lac capace de sticle și cuie, cum se întâmplă de obicei. Au extras, însă, o grenadă de mână.

Foto: Ben Austin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult
Recomandare video