Casatoreste-te cu un robot! Ai 10 motive serioase.

28.12.2007
Casatoreste-te cu un robot! Ai 10 motive serioase.

Regina Lynn, autoarea "The Sexual Revolution 2.0" comenteaza in publicatia Wired pe tema cartii lansate recent de cercetatorul David Levy "The Evolution of human-robot relationships: Love and Sex with Robots" ce avanseaza ipoteza ca prin 2050, robotii vor ajunge atat de avansati incat vor exista casatorii intre ei, masinile cu inteligenta artificiala, si oameni. "In 2050 voi avea 80 de ani, dar ce conteaza? Cu ajutorul afrodisiacelor si a diverselor produse farmaceutice, voi fi la fel de functionala si sprintena ca acum. Iata 10 motive pentru care privesc mariajul om-robot perfect plauzibil". Motivele Reginei Lynn sunt interesante, speram doar ca robotii viitorului sa nu clacheze din cauza vreunui sistem de operare.

  1. Robotii reprezinta mai mult decat masini de sex David Levy da ca exemplu in cartea sa un robot capabil sa prevada miscarile unui om, in timp ce danseaza cu acesta, fara sa-l calce pe picioare. Miscarile sale extravagante ar putea fi un motiv principal pentru ca femeile sa aleaga parteneri roboti, pe principiul "este usor sa faci sex, dar nu si sa dansezi".
  2. Inteligenta artificiala, tot inteligenta e In timp ce un partener-robot nu-mi va fi niciodata egal intr-o relatie – nici nu poate fi, de vreme ce eu controlez butonul on/off -, m-ar putea totusi provoca la nivel cognitiv. Dupa cum spune Levy, robotul iubaret va avea si inteligenta emotionala si de socializare, inclusiv gandire analitica. Bun, si daca inteligenta artificiala va avansa atat de mult incat robotii vor dezvolta vointa proprie? Pai in acest caz, intrebarea "ar putea un om sa iubeasca un robot?" isi pierde esenta, pentru ca robotul devine oficial o persoana. Prin urmare, se naste ipoteza inversarii rolurilor: oamenii ar putea ajunge sclavi sexuali ai robotilor.
  3. Robotii sunt sensibili si reactioneaza ca atare Un partener robot imi poate masura respiratia, bataia inimii, temperatura pielii si multe alte asemenea caracteristici folosindu-se de bio-senzorii sai. Stie exact cand ma incing, cand nu am chef ori cand ating punctul maxim de placere; imi cunoaste trupul mai bine decat mi-l cunosc eu. Nu trebuie sa fac vreun efort ca sa-i comunic partenerului nevoile mele ori sa i le ghicesc pe ale lui; asadar, scap de o adevarata povara. Un robot stie si cand e cazul sa ma lase in pace, asa ca nu risc sa-i ranesc sentimentele refuzandu-l. De fapt, intr-o astfel de relatie, robotul face toata treaba, invatand din mers ce e bine si ce e rau, asumandu-si toate riscurile si adaptandu-se la capriciile si starile mele de spirit. Suna a perfectiune, nu?
  4. Un robot va deveni stresant doar daca vei vrea Singurele drame emotionale in care ma voi implica alaturi de robotul meu vor fi cele pe care le voi programa in "creierul" partenerului. Fara gelozie, fara iesiri de natura hormonala, fara stari de insecuritate s.a.m.d., unii oameni nu se pot dezvolta (trece peste plafonare); ca sa razbeasca, ei trebuie sa intalneasca uneori situatii de criza. Asadar, imi imaginez ca robotii vor dispune de un potentiometru numit "drama", variind de la 0 (stare de beatitudine yoghina) la 10 (iadul pe pamant). Oricum, al meu va fi pus, ia sa ma gandesc, pe zero. Dramele le voi "trai" citind carti ori privind niste video-holograme de profil.
  5. Robotii au intrerupatoare Sunt o singuratica extrovertita, iar profilul meu psihologic mi-a creat probleme in relatiile mele anterioare; am preferat sa petrec mai mult timp in carapacea mea decat ar fi vrut partenerul meu. Cu un robot nu mi-as face griji ca neglijez sau nu relatia noastra prin faptul ca am momente cand o saptamana – doua vreau sa ma ascund intr-o pestera. Daca inteligenta artificiala emotionala a robotului il face pe acesta sa se "simta" singur sau abandonat, pur si simplu ii apas butonul de oprire pana ma intorc. Bonus (pentru barbati): si femeia-robot cu care te-ai casatori ar avea buton de oprire!
  6. Accesorii "Heh." (N.R.: lasati-va imaginatia sa curga!)
  7. Robotii sunt disponibili pentru aventuri sexuale fara alte discutii, permisiuni si restrictii Partenerul meu robot nu va avea crize de gelozie, anxietate datorita performantelor sexuale slabe cand trebuie sa serveasca dorintele unuia sau mai multor parteneri umani. Va executa orice rol, va servi cocteiluri. Nu va obosi, nu va avea crampe musculare tocmai atunci cand treburile ajung la "punctul de fierbere maxima" si nici nu vor fi sentimentele sale ranite daca partenerii umani nu-i vor face fata.
  8. Cel mai protejat sex de pe planeta Un robot iubaret presupune risc zero de transmitere a bolilor sexuale, nu te trezesti insarcinata fara sa vrei, plus ca spre deosebire de intalnirile pe net esti sigura ca persoana cu care vorbesti online nu e cine stie ce adolescent din Botswana. Si daca e imbracat cu materiale hipoalergenice de inalta calitate, antibacteriene si fara latex in compozitie, robotul nu va cauza dezechilibre pH-ului delicat al unei femei.
  9. Robotul – profesor personal intr-ale sexului Tot ceea ce intreprindem acum pe net pentru a ne explora sexualitatea ne pregateste pentru ceea ce vom descoperi alaturi de iubitul nostru futuristic, de natura mecanica. Drept cadou de nunta mi-as cumpara un pachet complet cu lectii de Kama Sutra (n.r.: de presupus, un soft pe care autoarea l-ar introduce in memoria robotului).
  10. Robotul te tine o viata – ori macar pana-i expira perioada de garantie Un robot iti va fi devotat pe viata. Daca tu te schimbi, e de-ajuns doar sa-ti reprogramezi masinaria ori sa-i actualizezi soft-ul, ca partenerului-robot sa-i placa noul tau look/caracter.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News