Ce riscă bărbaţii care îşi ţin telefonul mobil în buzunarul de la pantaloni [STUDIU]

Ce riscă bărbaţii care îşi ţin telefonul mobil în buzunarul de la pantaloni [STUDIU]

Bărbaţii care îşi pun telefonul mobil într-un buzunar de la pantaloni şi cei care vorbesc la telefon câte o oră pe zi riscă să aibă probleme de fertilitate. Căldura şi activitatea electromagnetică emise de un telefon mobil sunt elemenetele principale care distrug calitatea spermei şi spermatozoizii.

Calitatea spermei în rândul bărbaţilor din ţările occidentale este în continuă scădere, acest fapt fiind considerat drept factorul ce cauzează 40% din nereuşitele cuplurilor de a concepe un copil, scrie Descoperă.

Cercetările conduse de un expert britanic de fertilitate îi avertizează pe bărbaţi despre riscurile „dependenţei” de telefoanele mobile.
O echipă israeliană de oamenii de ştiinţă a monitorizat 106 bărbaţi care au frecventat o clinică de fertilitate timp un an.

Studiul a aratat că bărbaţii care au conversat la telefon pentru mai mult de o oră pe zi au fost de două ori mai susceptibili de a avea o calitate scăzută a spermei, la fel ca aceia care au vorbit pentru mai puţin de o oră, dar care vorbeau la telefon în timp ce dispozitivul se afla la încărcat. Aceste categorii de bărbaţi au o probabilitate dublă de a suferi de probleme de fertilitate.

De asemenea, s-a constatat că 47% dintre bărbaţii care au ţinut telefoanele la o distanţă de 50 de centimetri de zona inghinală au avut un nivel spermatic grav afectat, comparativ cu doar 11% din populaţia generală.

„Numărul spermatozoizilor a scăzut atât de mult, încât concepţia ar deveni foarte dificilă. Dacă încercaţi să concepeţi un copil şi nu vă reuşeşte timp de un an, ar trebui să vă gândiţi că poate telefonul mobil este de vină”, a declarat profesorul Martha Dirnfeld, de la Universitatea Technion din Haifa, autoare a studiul.

„Oamenii trebuie să se gândească la starea lor de sănatate şi să încerce să nu mai fie dependenţi de telefoanele lor”, a spus profesorul Gedis Grudzinskas, un consultant în domeniul fertilităţii la Spitalul londonez St. Georgen.

Studiul concluzionează că bărbaţii care planifică să conceapă un copil cu partenerele lor ar trebui să îşi oprească dispozitivele în timpul încărcării lor şi să le păstreze la o distanţă de cel puţin 50 de centimetri de zona inghinală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult