Ceasul Vibering te scapă din ghearele morţii

05.06.2008
Ceasul Vibering te scapă din ghearele morţii

Accidentele auto fac parte din peisajul trist al unei ţări care parcă şi-a pierdut minţile. Şoferi beţi, vitezomani sau stupizi, pietoni neatenţi şi oameni nevinovaţi ce au ghinionul să se afle într-o astfel de conjunctură sunt victimele unor adevărate carnaje petrecute pe străzile mizerabile din România. Cine sau ce poate să schimbe situaţia? Poate acest concept de ceas (Vibering Watch) care deşi nu prezintă momentan o utilitate practică are perspective de dezvoltare în viitor.

Vibering Watch a fost gândit pentru a avertiza oamenii cu deficienţe auditive (aici putem include şi indivizii ce defilează pe stradă cu căştile pe urechi şi muzica dată la maxim sau “adormiţii” de serviciu) asupra unor pericole iminente. În momentul în care se apropie o maşină sau vreun biciclist mai agresiv, ceasul vibrează şi afişează pe ecran informaţii despre potenţialul pericol. Cum face acest lucru, nu se ştie cu exactitate – cel care a conceput ceasul nu a dat detalii.

Mă gândesc că, folosindu-se de un receptor GPS, ceasul Vibering ar putea detecta vehiculele aflate în trafic şi, cu ajutorul unui sistem ce analizează distanţa, viteza şi direcţia de deplasare, să ne ofere o estimare destul de precisă. Totul e să ne avertizeze din timp. Eventual pe baza analizelor să menţioneze: “aruncă-te în partea stângă”, “rămâi nemişcat” sau “nu mai ai ce să faci – impact inevitabil”. Tot ce e posibil.

Vibering Watch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News