Cercetătorii britanici au creat un nou scut pentru invizibilitate

18.07.2016
Cercetătorii britanici au creat un nou scut pentru invizibilitate

Pornind de la idea că un scut pentru invizibilitate veritabil este încă peste posibilităţile tehnologiilor actuale, un grup de cercetători britanici au găsit o modalitate de a obţine acelaşi efect aplicând obiectelor un înveliş care le face să pară perfect plate, devenind astfel mult mai greu de reperat.

Acţionând în spectrul electromagnetic, învelişul realizat cu nanomateriale compozite permite manipularea indicelui de refracţie a al undelor radio, ascunzând semnătura electromagnetică a obiectelor protejate.

Mai mult decât o alternativă la tehnologiile actuale folosite pentru a împiedica detectarea pe radar a avioanelor militare, metoda propusă de cercetători poate avea aplicaţii şi în sectorul civil, permiţând crearea unor antene radio cu forme neobişnuite, difuzoare audio mai eficiente şi alte dispozitive la care este necesară manipularea precisă a radiaţiei electromagnetice de suprafaţă. Potrivit echipei de cercetători londonezi, materialele şi procesul de fabricaţie al noului scut pentru ascunderea radiaţiei electromagnetice sunt puţin costisitoare şi uşor reproductibil, fiind doar o chestiune de timp până când tehnologiile create îşi vor găsi aplicaţii în produse comerciale.

Vezi şi Anonabox, dispozitivul care te face “invizibil“ pe internet

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult