Cerf 2008, cifre şi aşteptări

Cerf 2008, cifre şi aşteptări

Nu e CeBIT. Nu e CES şi nici măcar Computex. Nu e niciun mare târg de IT&C la nivel mondial. E CERF-ul nostru. Aşa cum e el, cu bune şi rele, cu laude (din ce în ce mai puţine) şi cu critici, e cam tot ce avem în materie de târguri de tehnologie. Şi mergem cam în fiecare an să-l vizităm pentru că pasiunea şi interesul nostru sunt mult mai puternice decât toate aspectele care ne nemulţumesc pe unii dintre noi. Uneori avem ce vedea, alteori nu prea. CERF 2008 sper să însemne prima variantă.

În altă ordine de idei, între 7 şi 11 mai va fi organizată a 17-a ediţie a CERF. În 14.000 de metri pătraţi se vor regăsi un număr încă nedeterminat de expozanţi. Vor fi 3 secţiuni principale: comunicaţii, soluţii/sisteme IT şi produse electronice, soluţii IT pentru afaceri şi distribuţie IT.

Ca şi în anii precedenţi, zona comunicaţiilor va fi mai mult ca sigur cea mai interesantă şi mai spectaculoasă. Dacă în restul târgului anii anteriori au adus puţine lucruri spectaculoase, companiile din comunicaţii ne-au surprins mereu cu standuri mari, construite fie pe ideea promovării unui serviciu/produs, fie pornind de la o simplă metaforă. Şi tot zona comunicaţiilor a fost cea mai dinamică din punctul de vedere al elementelor cu care companiile au atras vizitatorii (concursuri, fete, VIP-uri etc.).

Dacă se păstrează acest trend, am putea ajunge la un moment dat ca CERF-ul să se transforme într-un târg exclusiv de comunicaţii. Şi n-ar fi o idee chiar rea, cu condiţia ca restul industriei să aibe totuşi un târg dedicat. Însă un târg exclusiv de comunicaţii reprezintă o idee la care organizatorii de la noi, în mod suprinzător nu s-au gândit până acum. Comunicaţiile sunt de departe cel mai dinamic segment al IT&C-ului românesc şi ar merita un târg exclusiv la care, în afară de furnizorii autohtoni de servicii, să participe şi marile companii internaţionale furnizoare de servicii şi producători de telefoane mobile.

Acum rămâne de văzut ce va fi la CERF 2008. Evident că noi sperăm să fie mai interesant decât anul trecut, dar nu ne punem mari speranţe.

CERF 2008

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News