Compania americană Lift încearcă să vândă Hexa, un tip de dronă-gigant, adaptată pentru uz personal

03.10.2020
Compania americană Lift încearcă să vândă Hexa, un tip de dronă-gigant, adaptată pentru uz personal

Pornind cu prețul de 500.000 dolari, Lift Hexa este unul dintre cele mai ciudate vehicule de zbor pentru uz personal propuse de o companie privată, echipate cu propulsie electrică.

Derivat din tehnologia dronelor controlate prin telecomandă, Hexa ar trebui să reprezinte „viitorul aparatelor de zbor pentru uz personal”.

Lift Hexa, un succes improbabil pentru industria aparatelor de zbor personal

Controlat aproape exclusiv de computer, produsul companiei Lift Aircraft primite să zboare timp de până la 15 minute, desfășurând curse de joasă altitudine pe distanțe „urbane”. În loc să fie adresat startup-urilor de tip Taxi, Hexa ia în vizor tinerii în căutare de adrenalină și cu mult buget disponibil pentru achiziții impulsive, oferind drept principal argument lipsa cerinței pentru un brevet de pilot. Altfel spus, oricine va putea zbura cu Hexa, controlând traiectoria folosind o interfață similară unui gamepad pentru console de jocuri.

Lift Hexa

Deși restricțiile impuse pentru pandemia COVID-19 au mai decalat planurile inițiale, producătorul Lift declară că produsul său a fost testat deja cu peste 15000 de zoruri, desfășurate pe tot teritoriul Statelor Unite.

Venind și cu o strategie de business, Lift propune doritorilor să comande aparatul de zbor Hexa la preșul de 495000 de dolari, după care să-l închirieze mai departe amatorilor de adrenalină. Deocamdată, doar 5 exemplare Lift Hexa au fost produse și sunt disponibile pentru cumpărare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult