Connecting your world: ultimele inovaţii HP

11.06.2008
Connecting your world: ultimele inovaţii HP

HP a organizat zilele acestea, la Berlin, evenimentul “Connecting your world”, prilej cu care şi-a etalat ultimele inovaţii tehnologice, dar şi noile serii de calculatoare portabile – peste 10 modele, destinate atât utilizatorilor obişnuiţi, cât şi oamenilor de afaceri.

Touchsmart IQ500 PC

Una dintre marile atracţii ale conferinţei HP s-a dovedit a fi sistemul desktop multimedia HP TouchSmart IQ500 PC. Aspectul îl recomandă persoanelor pentru care termenul de “lifestyle” înseamnă ceva mai mult decât un birou aglomerat de hârtii şi un apartament mobilat după moda anilor ’80.

Fie că îl foloseşti în sufragerie, dormitor sau bucătărie, Touchsmart PC îţi schimbă radical experienţa în lucrul cu calculatorul, transformându-ţi clipele de muncă asiduă în momente mult mai puţin stresante. Abia după ce vei avea un asemenea gadget, vei descoperi adevăratul sens al expresiei “a munci din plăcere”. Ce să mai spunem când vine vremea să te distrezi – Touchsmart PC încântă prin facilităţile multimedia complete.

HP Touchsmart IQ500 PC

Ecranul wide High-Definition are o diagonală de 22 inch şi este sensibil la atingere. Când mâinile-ţi sunt obosite după kilometri de texte redactate sau discuţii idilice virtuale, este timpul să descoperi atingerea izbăvitoare a touchscreen-ului. În spatele său se află ansamblul hardware care te va face să uiţi de tabele, rapoarte şi deadline-uri: un procesor care nu mai are nevoie de nicio prezentare (Intel Core 2 Duo T5750, tactat la 2 GHz), 4 GB de memorie RAM şi 320 GB plini cu filme HD şi muzică. Accesul la Internet se face pe calea aerului (prin conectivitatea Wi-Fi 802.11 b/g/n) sau prin clasicul cablu ethernet – sunt sigur însă că nu vrei să strici “feng shui-ul” încăperii cu dizgraţioasele fire.

HP Touchsmart IQ500 PC

TouchSmart IQ500 PC ar fi fost cu adevărat desăvârşit dacă în locul DVD Writer-ului găseam o unitate optică Blu-Ray, iar placa video integrată Intel X3100 să fie substituită de o soluţie grafică mai performantă.

HP are un preţ special pentru această minunată jucărie (1400 de Euro fără taxe), fapt care îl cam îndepărtează de persoanele care activează în sectorul de stat ce nu au o afacere în plus.

HP 2133 Mini-Note PC

Cântăreşte puţin peste 1 Kg şi dacă te chinui un pic reuşeşti să-l strecori în poşeta Luis-Vuitton – vorbim de notebook-ul ultra-portabil HP 2133 Mini-Note. Soluţia HP destinată oamenilor ce cutreieră lumea în interes de serviciu oferă o funcţionalitate specifică business, într-un design compact şi triplu-rafinat: carcasă uşoară din aluminiu, tastatură durabilă, ecran de 8.9 inch WXGA rezistent la zgârieturi, senzor ce detectează şocurile şi trimite semnale morse HDD-ului pentru a proteja informaţiile etc.

HP 2133 Mini-Note PC

Nu lipseşte desigur tehnologia de comunicare wireless şi nici camera web pentru video-conferinţe sau video-chat. Procesorul VIA C7-M ULV consumă mai puţin decât efortul de a duce ţigara la gură, astfel că autonomia notebook-ului ajunge până la patru ore şi jumătate de funcţionare în cazul în care optezi pentru o baterie cu şase celule.

Cât despre sistemul de operare, aici ai două alternative: ori Windows Vista Business, ori Novell SuSE Linux. Costul unui HP 2133 Mini-Note PC pleacă de la 469 Euro, fără taxe.

Notebook-uri pentru toată lumea

Tot la Berlin, HP a prezentat peste 10 modele de notebook-uri pentru toate gusturile.

Notebook-uri business: HP Compaq 6530b, 6730b, 6735b; HP Compaq 6730s, 6735s, 6830s; HP Elitebook 6930p.

HP Compaq 2230s

Notebook-uri consumer: seria HP Pavilion (dv4, dv5, dv7, cu diagonale de 14.1”, 15.4”, respectiv 17” şi costuri ce pornesc de la 699 Euro) şi seria Compaq Presario CQ50 (ecran de 15.4 inch şi preţuri începând cu 399 Euro).

HP Dream Color Monitor

Display-ul HP Dream Color LP2480zx este destinat persoanelor care lucrează în special cu programe de editare grafică, acolo unde calitatea imaginii şi acurateţea culorilor prezintă o importanţă deosebită. HP ne buimăceşte cu numărul incredibil de culori pe care le poate afişa – peste un miliard (ochiul uman poate percepe aproximativ 10 milioane de culori).

Monitorul “de vis” beneficiază de iluminare LED, fapt ce îi conferă un contrast superior, dar şi un consum redus de energie. Diagonala wide măsoară 24”, însă HP nu a specificat rezoluţia. Cel mai probabil este de 1920 x 1200 pixeli.

Costul LCD-ului profesional are un preţ mai condimentat decât sosurile mexicane: 3500 $.

HP Dream Color Monitor

Am lăsat la urmă două atracţii majore de la conferinţa “Connecting your World”, deoarece despre ele am vorbit în câteva materiale separate. Este vorba de telefoanele HP iPaq 910 şi iPaq 610, dar şi ultraportabilul HP Voodoo Envy 133, un notebook ce atacă din punct de vedere al construcţiei şi al specificaţiilor către binecunoscutul Apple MacBook Air.

Voodoo Envy 133

Urmărește Go4IT.ro pe Google News