Coșul de baschet la care nu poți rata nicio aruncare, dezvoltat cu ajutorul tehnologiei

21.04.2020

Un YouTuber numit Shane Wighton a demonstrat încă o dată că aproape orice problemă poate fi rezolvată cu puțină știință. Acesta a inventat un coș de baschet care trimite de fiecare dată mingea în coș, indiferent de viteza sau locul în care se lovește de acesta. Desigur, această invenție nu te va face un jucător mai bun de baschet, însă este o invenție destul de interesantă, realizată cu ajutorul matematicii și unui software avansat de simulare.

Atât timp cât cunoști puțină fizică și ai acces la un software care să simuleze sute sau mii de posibile aruncări cu mingea la coș, poți face calculele necesare realizării unui astfel de panou. Acesta are o formă ușor concavă și este realizat din lemn, pe baza calculelor rezultate din software-ul de simulare. Desigur, acest panou nu a funcționat de la primele încercări, întrucât Wighton a uitat să ia în calcul și dimensiunea mingii, dar din fericire, totul a putut fi corectat prin ajustarea distanței între panou și coș.

După asamblarea proiectului, absolut fiecare aruncare în parte a mingii rezultă într-un coș, fără să conteze cât de tare arunci mingea, sau din ce direcție. Atât timp cât aceasta face contact cu panoul, forma sa este realizată în așa fel încât să trimită de fiecare dată mingea în inelul roșu.

Desigur, un astfel de panou nu poate fi folosit în competiții reale, întrucât echipamentele necesită aprobare din partea federației sau asociației locale, deci nu există riscul ca jucătorii să poată trișa folosind o astfel de soluție. Acesta pare să fie doar un experiment interesant, un proiect care să îți ocupe timpul dacă ai la dispoziție cunoștințele și uneltele necesare ne și o „jucărie” distractivă pentru cei care au unde să monteze așa ceva în casă sau în curte.

Clipul de mai sus include toată povestea din spatele ideii, cât și modul în care panoul „magic” a fost construit. Acesta poate servi și pe post de tutorial, pentru cei care sunt destul de familiarizați cu aceste unelte.

(via Gizmodo)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult