Cum ar fi distrus sătenii din Ucraina 4 tancuri rusești folosind doar 2 steaguri

14.03.2022
Cum ar fi distrus sătenii din Ucraina 4 tancuri rusești folosind doar 2 steaguri

O regizoare din Ucraina a povestit, pe o rețea de socializare, o întâmplare interesantă despre războiul din țara sa. Potrivit lui Marysi Nikitiuk, săteni din regiunea Sumy au reușit să elimine patru tancuri rusești folosind doar două steaguri. Povestea, hazlie, pare ireală, dar având în vedere performanțele slabe ale Rusiei în acest război, nimic nu ne mai surprinde.

Povestea este următoarea:

Patru tancuri au intrat într-un sat, iar la scurt timp după aceea s-au oprit, deoarece nu mai aveau mult combustibil. Tanchiștii au decis să continue călătoria în două tancuri, scoțând combustibilul din celelalte două pentru a dubla autonomia celorlalte. Apoi, au plecat mai departe, iar sătenii au mers și au pus două steaguri ale Ucrainei pe vehiculele lăsate în urmă de ruși.

Citește și: De ce problema MiG-29-urilor refuzate Ucrainei este una falsă. Aeronavele nu ar fi ajutat prea mult

Ulterior, tanchiștii s-au întors cu combustibil pentru a recupera vehiculele abandonate. Au văzut steagurile inamice și, crezând că au ajuns pe mâna luptătorilor ucraineni, au deschis focul asupra lor, distrugându-le.

Tancurile rămase au mai mers prin sat până au ajuns la un pod vechi. Ce nu știau rușii e că acesta avea o limită de greutate de 5 tone. Când un tanc ajuns pe el, podul s-a prăbușit, iar echipajul s-a înecat. Al patrulea tanc, rătăcit, s-a împotmolit în cele din urmă și a fost abandonat de echipaj.

Ucraina

Incidentul pare să fie real. Un utilizator de Facebook a publicat, la secțiunea de comentarii de la postarea regizoarei, un clip video cu tancul aflat în râu și o imagine cu cel împotmolit.

Lipsa de profesionalism a multor militari ruși a uimit lumea. Soldați au fost filmați de o cameră de securitate în timp ce furau găini și ouă dintr-o gospodărie, iar un militar a fost surprins când încerca să jefuiască, în orașul Herson, fără succes, un magazin de electronice. Incidentul a fost numit, pe internet, „Bătălia de la Techno House”.

Citește și: Cum au reușit americanii să le dea ucrainenilor sisteme Stinger secrete scoțând câteva șuruburi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult