Cum distruge Google hard disk-urile de care nu mai are nevoie din centrele de date [VIDEO]

28.03.2016

Este greu să vizitezi celebrele centre de date Google – ai nevoie de permisiune specială, iar intrarea în ele se face prin scanarea irisului. Însă, recent, Google a început o campanie de promovare a serviciilor sale cloud, iar cu această ocazie a publicat un clip video în care oferă o perspectivă la 360 de grade din interiorul unui centru de date.

La un moment dat (în jur de minutul 5), în clipul de 8 minute se produce ceva interesant. Compania arată cum sunt distruse hard disk-urile defecte sau de care nu mai are nevoie. Pentru a se asigura că datele de pe acestea nu ajung pe mâna cui nu trebuie, dispozitivele de stocare sunt trecute printr-un mărunţitor special, asemănător cu cele care transformă lemnul în rumeguş.

Citeşte şi: Apple va găzdui serviciul iCloud pe serverele Google

Clipul, filmat la 360 de grade, poate fi văzut, pentru o perspectivă mai interesantă, prin intermediul unui headset VR, precum Google Cardboard. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult